A tenerifei Világliga döntő nyitányán Ausztrália volt az ellenfél

2022.11.02. 13:21

Győzelemmel kezdett a magyar vízilabda-válogatott

Soraiban a két dunaújvárosi pólóssal, Garda Krisztinával, és Mahieu Geraldine-nel az Ausztrália elleni 9-7-es győzelemmel kezdte a tenerifei Világliga döntőt a magyar női vízilabda-válogatott.

Németh Krisztián

Forrás: Pixabay

Bíró Attila együttese jól kezdte a mérkőzést, bár az emberelőnyös játék nem volt a legjobb, a visszatérő Keszthelyi duplájával, Parkes, és Vályi góljával 4-3-as es előnnyel zártuk az első játékrészt. A fordulás után összeszedte magát az ellenfél, és 3-0-ás szériát vágott ki. Aztán a lányok „visszaküszködték” egálra, 5-5-re a találkozót (a többi között a korábbi újvárosi kapus, Magyari nagy védésének köszönhetően), így szoros negyedik negyedre volt kilátás. Az utolsó játékrészben rendben voltak a mieink, és hozták a meccset négy gólt vágtak, és csak kettőt kaptak. Eredményességben megvan a jó kezdés a játékon csütörtökön 14:40 órától Spanyolország ellen lehet javítani.

A nyolcas tornán a magyar válogatott csoportellenfelei sorrendben még Spanyolország és Új-Zéland. A másik kvartettben az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és Kanada válogatottja csatázik a két elődöntős helyért. 

Ausztrália - Magyarország 7-9 (1-2, 2-2, 2-1, 2-4)
A magyar válogatott gólszerzői: Keszthelyi 3, Parkes 2, Máté 2, Vályi, Gurisatti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában