Győzelmi reményekkel Vasban

2022.10.21. 16:00

Szombaton, 18 órakor a Körmenden lép pályára az Alba kosárcsapata

A hétvégén a nyugati határszélen vendégeskedik az Arconic-Alba kosárcsapata, a vendégek egyértelműen nyerni szeretnének.

Horog László

Az Alba másodedzője, Kertész Dániel győzelmet vár a szombati, körmendi összecsapáson

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A látogatók kimondottan jó előjelekkel, a tabella 3. helyén várják a szombaton, 18 órakor kezdődő ütközetet. Múlt hétvégén nagyszerű hajrával arattak fontos győzelmet a Szeged felett, a lefújás előtt 50 másodperccel semmi nem utalt arra, hogy a végén a fehérváriak örömködhetnek, lévén 9 ponttal vezetett a Tisza-parti rivális, az albások döntetlenre mentették a meccset, majd a hosszabbításban arattak 102-95-ös diadalt.

A kék-fehérek a tabella harmadik helyét foglalják el, három győzelem mellett egy vereséget számlálnak, a nyitófordulóban hosszabbításban kaptak ki Pakson, azóta győzelmek következtek, legyőzték az Oroszlányt, a Zalaegerszeget, legutóbb pedig az Szegedet. Az Egis mindössze három meccset vívott, egyszer nyert és kétszer veszített, tizedik a táblázaton. Az első fordulóban 104-98-ra kaptak ki Oroszlányban, majd hosszabbítás után verték 93-92-re a Zalakerámia ZTE gárdáját, legutóbb hazai pályán kaptak ki a kecskemétiektől, 75-74-re. Egyetlen, elmaradt meccsüket december 7-én pótolják, Szegedre látogatnak.

A szombati bajnokira két, nemzetközi meccsük között kerül sor. A körmendiek az Európa-kupában érdekeltek, előbb Finnországban kaptak ki a Karhu együttesétől, 77-62-re, szerdán hazai pályán léptek pályára, dudaszós triplával szenvedtek 99-98-as vereséget a portugál Sporting CP gárdájától. Jövő szerdán a lengyel Wroclawek vendégei, a közöttes időben fogadják az Albát A legutóbbi meccsükön a kezdőcsapatból mindenki elérte a tíz pontot, Chambers 18/6, Mitchell 10/3, Ferencz 16/15, Moore 21/9, a tavaly még minket erősítő Omenaka Godwin 11 pontot szerzett, a legutóbbi szezonban az OSE csapatában pattogtató, december végéig szerződtetett Brandon Parrish a padról beszállva szerzett 8/3 pontot. Az Egis agresszíven védekezik, igyekszik nyomás alatt az irányítót, próbálják eladott labdába, vagy rossz dobásba kergetni az ellenfelet. Azonban ha a rivális higgadt, jól passzol, viszonylag könnyen kialakíthat üres dobóhelyzetet. A lényeg, amennyiben a fehérváriak gyors játékkal jelentkeznek, győztesen vonulhatnak le a parkettről.   

- Múlt szombaton hullámzó meccset vívtunk a szegediekkel. Még nem állt össze teljesen a játékunk, de meggyőződésem, jó úton járunk. Az SZTE a meccs végéhez közeledve nehéz helyzetekből betalált, kilenc ponttal ellépett, nem sok időnk maradt a fordításra, de megoldottuk. Visszajöttünk, a ráadásban pedig nyertünk, ami jól mutatja a csapat erejét, karakterét. A hétvégi mérkőzéstől is természetesen győzelmet várok, bár a Körmend mindig erős, dobogóra esélyes együttes, fizikális meccs következik a határszélen. Az Egis mindig győzelemre tör, hazai pályán különösen, szurkolóik mindig rendkívüli hangulatot, nagyszerű atmoszférát teremtenek. A balkezes irányító, Chambers, valamint a hátvédként bevetett Mitchell különösen veszélyes, ők mozgatják a csapatot, elsősorban őket kell magakadályozni. Úgy gondolom, komoly esélyünk van a sikerre – mondta az Aba irányítója, a legutóbb 12/3 pontot szerző Somogyi Ádám.  

Az Alba nyáron kinevezett másodedzője, Kertész Dániel is optimistán várja a hétvégi összecsapást.

- Egy hete a csapat megmutatta az erejét, a karakterét, ismét bizonyítottuk a csapategységet. Vesztes meccset sikerült a magunk javára fordítanunk az SZTE ellen. Küzdelmes mérkőzésre számítok Körmenden, mindenki tudja, vasban nagyon nehéz nyerni, aki győztesen szeretne távozni, nagyon meg kell dolgoznia a sikerért. Kielemeztük az ellenfelet, úgy gondolom, taktikailag és mentálisan is felkészülten várjuk a találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában