Futsal

2022.10.05. 12:18

Sokba kerültek a dunaújvárosi hibák, vereség a vége

A futsal NB II Nyugati csoportjának 6. fordulójában a Dunaújváros Futsal együttese végig futott az eredmény után, és végül kétgólos vereséget szenvedett a Haladás VSE II. csapatától. Hiába nyújtotta az idény legjobb játékát a hazai gárda...

Káldor András

A pirosban játszó Dunaújváros Futsal végig hátrányban volt a Haladás II. ellen

Fotó: A klub

Dunaújváros Futsal – Haladás VSE II. 4-6 (2-4)

Vezette: Sipos László – Fehérvári Patrik, Topálszki Szabin

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Ivacs, Csányi 1, Kiss Patrik Márk 1, Godslove 1. Csere: Bán, Váradi, Kovács, Villám 1, Dobrovitz, Perjési, Németh. Vezetőedző: Tóth Árpád.

Haladás VSE II.: Soronics – Knizs 1, Vidák, Puhr 1, Vas. Csere: Győrfy, Körmendi, Kiss Patrik 3, Volner 1, Sodics, Dobány. Vezetőedző: Sziffer András  

Két hét szünet után játszott újra bajnoki mérkőzést a Dunaújváros Futsal gárdája, amely abban bízhatott, hogy ezen idő alatt még jobban összeérik, és hatékonyabb teljesítménnyel tud kirukkolni, mint az elmúlt játéknapokon.

Ellenfelük a regnáló magyar bajnok Haladás VSE tartalékcsapata frissebben kezdett és a jelentős NB I-es, sőt válogatott rutinnal rendelkező játékosaival diktálta a tempót.

Még hat perc sem telt el, és már kétgólos előnyt kovácsoltak a vendégek, előbb Kiss Patrik, majd Knizs Olivér vette be Cseresnyés Alex kapuját, 0-2. Az újvárosi Kiss Patrik Márk ugyan a 13. percben szépített válasz, ám alig el egy múlva Kiss Patrik (a Haladásból) újból beköszönt, Mellé még Volner Bence is fellépett, így magabiztos háromgólos vezetéssel várhattál a zöld-fehérek a félidő hajráját, 1-4. Villám Balázs aztán valamelyest javított a 18. percben, kilépett a balszélen és bombagóljával csökkentett az újvárosi hátrányon, 2-4.

A szünet után Csányi Dávid gólja után visszatértek a hazaiak a mérkőzésbe, majd büntetők, valamint ziccerek tömkelege maradt kihasználatlanul. A Haladásnak azonban elég volt egy kétperces kihagyás, melyeket kíméletlenül megbüntetett Kiss Patrik harmadik, és Puhr Bálint találataival, eldöntve ezzel a találkozót.

- A Haladás egy jó csapat, de megint olyan érzésem van, mintha saját magunkat vertük volna meg, mert legalább akkora sanszunk volt, mint nekik. Az első félidőben ment el a meccs. Nem úgy álltunk bele, ahogy kellett volna, a hatodik percben már 0-2 volt az állás és folyamatosan kapaszkodnunk kellett. Közel kerültünk, meccsben voltunk, de azokban a pillanatokban, amikor lehetett volna egyenlíteni, kihagytuk a helyzeteinket és sorra megbüntettek bennünket – hangsúlyozta Tóth Árpád, a dunaújvárosiak szakvezetője a mérkőzés után.

- Nem volt ez egy egyszerű győzelem, mert egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk. Tudtuk előre, hogy itt Dunaújvárosban nagyon nehéz lesz nyerni. Sokat erősödtek és ezért még értékesebb a mai sikerünk. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a Knizs Olivér és a Vas Ádám, aki most nálunk kap lehetőséget, visszajátszott az NB I.-ből, és ők nagy segítségére voltak a csapatunknak. Úgy érzem, hogy ez a két gólos különbség reális, hiszen volt két kisbüntetőnk is - fogalmazott Sziffer András a Haladás II. vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában