A DFVE a Győrt verte

2022.10.16. 16:35

Sikeres bajnoki nyitány

A Dunaújvárosi FVE a vízilabda OB I. nyitányán UNI-Győr GYVSE együttesét fogadta.

Beke Zsombor

Garda volt a Dunaújváros legeredményesebb játékosa

Forrás: Zsedrovits Enikő / MW Archív

Mihók Attila gárdája alaposan megváltozott a nyár folyamán, hiszen több kulcsember is távozott, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya és Szellék Csenge sem a Fejér megyeieknél kezdte meg az új szezont. Az érkezők oldalán két fiatal tehetséget és egy rutinos kapust lehet megemlíteni, Eikel Anna a kapuba, míg Dobi Dorina a mezőnybe érkezett, rajtuk kívül visszatért a holland hálóőr, Laura Aarts.

Dunaújvárosi FVE – UNI-Győr GYVSE 16-4 (5-0, 5-2, 3-1, 3-1)
Gólszerzők: Garda 3, Mucsy 3, Horváth B. 2, Sajben 2, Mahieu 2, Erdélyi, Szabó N., Kardos, Dobi, ill. Vaszari 2, Kurucz, Dróth.

A bajnoki nyitány Mahieu kihagyott helyzetével kezdődött, majd alig egy perc eltelte után Mucsy emberelőnyből megszerezte a vezetést a Dunaújvárosnak, 1-0. Kevesebb mint egy perccel később a nyáron a válogatottal a világbajnokságot és az Európa-bajnokságot is megjárt Garda büntetőből megduplázta az előnyt, majd Mahieu ezúttal már pontosan célzott fórban, két és fél perc után már 3-0 volt az állás. Az első negyedben ehhez Garda még egyet hozzátett büntetőből, valamint ugyanebben a műfajban Mucsy is eredményes volt, 5-0.

A második negyedben sem változott a játék képe, négy perccel a nagyszünet előtt Kurucz emberelőnyből szépített, igaz ekkor már a hazai csapat neve mellett nyolc találat látszódott az eredményjelzőn, 8-1. A félidőig a DFVE Dobri és Kardos révén még kétszer betalált, míg a Győrből Vaszari volt eredményes, 10-2.

A fordulás után több mint három percet kellett várni az első gólra, ekkor Sajben fórban mattolta a vendégeket, majd újfent pontosan célzott, az utolsó nyolc percre kanyarodva már tíz gólos volt a differencia a két csapat között, 13-3.

Az utolsó negyedben a Dunaújvárosból Horváth, Szabó, valamint Erdélyi talált még be, míg a zöld-fehérektől csak Vaszari tudott eredményes lenni. A vége magabiztos, 16-4-es siker lett, biztató formával mutatkozott be az újjáalakuló DFVE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában