Röplabda

2022.10.30. 14:21

Nagyszerű idegenbeli győzelem

A MÁV Előre SC-ST Solar csapata a női röplabda Extraliga 2. fordulójában győzte le magabiztosan az MTK Budapest együttesét.

Káldor András

A fehérvári Szabó Lilianna sokat dolgozott a hálónál

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

MTK Budapest – MÁV Előre SC-ST Solar 1-3 (20, -19, -23, -17)
Budaörs, 62 néző
Vezette: Horváth Miklós, Barabás Barnabás.
MTK Budapest: Asonja 17, Szabó Lili 11, Berkó L. 2, Garai 8, Tatár 8, Costa 19. Csere: Weidemann, Divényi (liberó). Vezetőedző: Leiszt Máté  
MÁV Előre SC-ST Solar: Gilfillan 13, Karnitskaja 14, Tóth J. 14, Szabó Lilianna 6, Dolotova, Vajda 25. Csere: Kovács E. (liberó), Kiss L., Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Az első szettben 6:6-ig kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, majd Linda Jessica és Tatár Gréti pontszerzésével, valamint a fehérvári hibákat kihasználva három pont előnyre tett szert az MTK Budapest, amelyet Szabó Lili négyre tudott növelni 11:7-nél. Többször is megkísérelte a hazaiakat Nagy Fanni vezetőedző időkérésekkel kizökkenteni, ám ez nem vezetett eredményre, biztosan őrizte előnyét a kék-fehér gárda, úgy, hogy már hat pont is volt a két fél között a különbség, melyből a zárásra ötöt meg is tartott.
A második felvonást is jobban kezdte az MTK, két-három ponttal is fórban voltak, egészen 10:10-ig. Ekkor nagy nehezen, de beindult a Loki-expresssz, és Vajda Beátáék fordítani tudtak. Több hibával játszottak a vendéglátók ebben a szettben, amit az MÁV Előre SC könyörtelenül ki is használt, és a maga javára fordította az állást, és nem is engedte ki a kezéből, nyerve azt az etapot. 

Remekül, 4:0-as fehérvári vezetéssel indult a harmadik játszma, így nem is lehetett azon csodálkozni, hogy az MTK trénere, Leiszt Máté időt kért. Ez úgy tűnt felrázta az övéit, és 7:6-nál át is vették a vezetést. Már 13:10-re növelték előnyüket, de ez nem tartott ki sokáig, 14:13-nál fordítottak a vendégek. A fordulatokban bővelkedő szettben 19:18-nál Anja Asonja pontot érően sáncolt, ezzel újra náluk volt az vezetés. A végjátékban 23:23-as állásról vághatott neki mindkét csapat, utóbbi után viszont csak Haley Gilfillan és Tóth Jázmin szerzett pontot, és ezzel már a MÁV Előre volt kedvezőbb helyzetben, 1-2. 

A negyedik etapban 8:5-ig a hazaiknak állt a zászló, ám ezt követően megrekedtek a pontszerzésben, míg a Loki ez alatt nyolcat szerzett, így 13:8-ra módosította az állást a maga javára. A folytatásban is jól tartották magukat Nagy Fanni tanítványa, sikeresen verték vissza az MTK próbálkozásait, és megnyerték a találkozót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában