Az egyik idegenben, a másik itthon

2022.10.28. 17:33

Küzdelmes összecsapások várnak röplabdázóinkra

A MÁV Előre SC mindkét csapata pályára lép szombaton az Extraligában. A nők az MTK Budapest vendégei lesznek, míg a férfiak a VOK-ban fogadják a háromszoros bajnok Kecskeméti RC együttesét.

Káldor András

Redjo Koci (sötét mezben) fontos láncszeme a MÁV Előre csapatának

Fotó: Kricskovics Antal

Két, a nyitó bajnoki fordulóban vereséggel indító csapat összecsapását Budaörsön, az Illyés-Aramis Sportcsarnokban rendezi 19 órától az MTK Budapest. A házigazdák a Vasas Óbuda együttesével szemben maradtak alul múlt szombaton, míg a MÁV Előre SC-ST Solar gárdája emlékezetes találkozón kapott ki 3:0-ra a Fatum Nyíregyházától.

A mérkőzés pikantériáját adja, hogy a fehérváriak vezetőedzője, Nagy Fanni korábban a kék-fehéreknél is megfordult, játékosként 2014 és 2020 között.
- Nem érdemes a távolabbi jövővel foglalkozni, csak menjünk ki szombaton a pályára és mutassunk meg mindent, amit tudunk. Sok fog múlni a pszichológián. Saját tapasztalatból tudom, hogy hiába vagy felkészült fizikailag, ha rossz érzelmi állapotban közelíted meg a játékot. Akkor semmilyen fizikai edzés nem segít. Ezért az MTK-val való játék kapcsán azt kívánom magunknak, hogy mutassuk meg a legjobb oldalunkat, és függetlenül az aktuális eredménytől végig próbáljunk meg jól játszani. Remélem, hogy meccsről meccsre fejlődünk, lépésről lépésre előre lépünk, s egyre jobb eredményeket érünk el. – mondta a MÁV Előre SC-ST Solar négyesütő játékosa, a fehérorosz Diana Karnyitskaja.   
A férfiak már az 5. fordulóra készülnek, melyet 18:30-tól láthatnak a szurkolók a Videoton Oktatási Központban. Dávid Zoltán vezetőedző újonc csapata remekül nyitott, és a tabella második helyéről várja a Kecskeméti RC elleni folytatást. Az alföldi legénység két vereséggel kezdte a pontvadászatot, előbb a Pénzügyőr SE, majd a DEAC múlta felül a kék-fehéreket. Ezután megrázta magát a csapat, és egymás után kétszer győzött, a FINO Kaposvár otthonában, valamint hazai parketten a KISTEXT JP Auto Mercedes ellen.

- Itt az ideje megmutatni a játékunk színvonalát és folytatni az eredményes szereplésünket a következő mérkőzéseken. Különösképpen a Kecskemét ellen, ugyanis, ha nyerünk, megőrizzük a pozitív lendületet és a jó morális állapotot. Nem lesz könnyű meccs, de egész héten készülünk ellenük fizikálisan és mentálisan is. Jó csapat a KRC, de mi azon leszünk, hogy ne csak egy jót röplabdázzunk, hanem jó eredményt is érjünk el ellene. – nyilatkozta az albán Redjo Koci, akik az eddigi mérkőzéseken kulcsembere volt a Lokinak, és nagy része van abban, hogy csapata előkelő helyen áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában