Bikák és Medvék

2022.10.18. 17:30

Ikszről indul majd a kupavisszavágó

A jégkorong Magyar Kupa 1. fordulójának visszavágóját rendezik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban szerdán 17:30-tól. A Dunaújvárosi Acélbikák és a DVTK Jegesmedvék Akadémia csapatai lépnek jégre a továbbjutás reményében.

Káldor András

A hazaiaknál két hete Grigorij Popov veszélyeztetett

Forrás: dvtk.eu

A Magyar Kupa első fordulója oda-visszavágós rendszerben zajlik, a továbbjutókhoz a második körben csatlakozik majd kiemeltként az FTC-Telekom, a DVTK Jegesmedvék, a Budapest Jégkorong Akadémia HC és az UTE, valamit nem kiemeltként a FEHA19.

Két héttel ezelőtt a DVTK Jegesmedvék Akadémia kétgólos előnyre tett szert, majd ezt követően Erste Ligás ellenfele fordítottak, ám a hajrában sikerült az egyenlítés a miskolci fiataloknak, kialakítva a 3-3-as végeredményt. Ez egy igazán lendületes mérkőzés volt, az első felvonás góljait a DAB részérő Pinczés Olivér, Olli Pekka Valtola, és Tommi Tapani Niskanen szere

A Dunaújvárosi Acélbikák mondhatni rogyásig unhatják már a DVTK-val vívott párharcokat, hiszen a kupameccseken kívül legutóbb vasárnap az Erste Ligában is találkoztak – igaz akkor a felnőttekkel. Nem is lett jó a vége, mivel a korábbi újvárosi ikon, Tokaji Viktor által gardírozott gárda magabiztos, 5-2-es győzelemmel zárt. Mindössze két és fél nap pihenés után vághatnak neki az újabb összecsapásnak, de természetesen az akadémisták elleni csatában a Bikák az esélyesek, függetlenül a balul sikerült vasárnapi mérkőzéstől.

Egészen biztos, hogy szórakoztató és kemény mérkőzés lesz, amely egy részről szolgálhatja a felkészülést a soron következő első osztályú fordulókhoz is - ahol többek között a Macikkal is játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában