NB II

2022.10.09. 17:13

Hátrányban is pontot tudott rabolni a Csákvár

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a sereghajtó Dorogi FC vendége volt az AFC Csákvár gárdája, és tíz emberrel játszva egy pontot szerzett.

Káldor András

A Dorog nem tudta érvényesíteni emberelőnyét

Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

Dorogi FC - AFC Csákvár 1-1 (1-1)

Dorog, 400 néző,

Vezette: Zierkelbach Péter (Baghy Csaba, Nagy Viktor)

Dorogi FC: Molnár Zs. – Tóth B. (Sztojka, 66.), Keresztes, Gyurácz, Lakatos Cs. (Papp M., 46.)– Lénárth – Magyari, Lustyik (Oldal, 66.), Szerencsi, Szedlár (Rácz F., 83.) – Vígh (Paudits, 46.). Szakmai igazgató: Bene Ferenc

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Murka, Alaxai, Karacs (Janyickij, 79.), László N. – Gazdag, Mészáros D., Körmendi – Tamás N. (Koval, 59.), Fejős (Torvund, 40.), Hornyák M. (Baracskai, 40.). Vezetőedző: Tóth Balázs

Gól: Magyari (33.), ill. Fejős (36.)

Kiállítva: Mészáros D. (2.)

Mondhatni egyáltalán nem indult ideálisan a találkozó, hiszen már a 2. percben megfogyatkozott a Csákvár együttese. Szedlár Zoltán lépett ki a felezővonaltól egyedül, és átfutott Mészáros Dávid előtt a csákvári térfél közepén, 20 méterre a kaputól, ám a középpályás buktatta. Zierkelbach Péter játékvezető nem sokat teketóriázott, rögtön felmutatta a piros lapot a játékosnak. A 18. percben nagyon közel került a Dorog a vezető találathoz, Magyari Szilárd előtt lett szabad az út, ám a középpályás mellé durrantott.

A 21. percben mindkét oldalon kimaradt egy-egy ziccer, előbb Magyarival szemben másodszor nyerte meg párharcát Auerbach Martin, de a kontrából meginduló Hornyák Marcell lövését még védte Molnár Zsombor, de a kipattanót Tamás Nándor elpuskázta, gurítása a kapufáról a gólvonalon kívülre landolt.

A 33. percben Magyari már nem rontotta el a harmadik helyzetét, dacára annak, hogy lest reklamáltak a csákváriak, a játékos azonban Szerencsi Miklós passzából, a balösszekötő helyén kilépve 12 méterről a léc alá emelt, 1-0.

Nem kellett sokáig várni az egyenlítésre, a 36. percben Fejős Áron bátran lépett ki és 12 méterről a hálóba továbbított, 1-1.

A szünet után többet kezdeményezett az emberelőnyben levő Dorog, de ezeket a próbálkozásokat sikerrel verte vissza az AFC. A hajrában még Auerbachnak volt roppant fontos dolga, mellyel lényegében pontot mentett, amikor Szerencsi 10 méteres életerős lövését hárította bravúrosan.  
Végig látszott, hogy a dorogiak nem tudnak mit kezdeni a betömörülő csákvári védelemmel, támadójátékukban nem volt meg a kellő kurázsi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában