Ötöt lőttek a fehérváriak Óbudán

2022.09.18. 16:52

Nem indult simán, de továbblépett a Vidi

Esélyesként szállt harcba az NB III-as III. Kerület TVE vendégeként a Mol Fehérvár FC a Magyar Kupa 64-es tábláján.

Ferencz Balázs

Forrás: Földi Imre/mw

III. Kerületi TVE – Mol Fehérvár FC 2-5 (1-1)
Bupapest, Kalap utcai stadion, 1000 néző. V.: Molnár A.
III. Kerület: Szmola – Szalai (Vankó, 65.), Preklet, Egerszegi, Fejes, Kirják(Hibjan, 87.) – Opavszky – Barczi, Schuszter (Kokenszky, 72.), Kozics (Lapu, 87.) – Elek. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Mol Fehérvár FC: Rockov – Serafimov, Stopira, Sabanov (Heister, 60.) – Nego, Ljednyev (Zivzivadze, a szünetben), Pinto, Hangya (Houri, 60.) – Kastrati, Bumba (Szendrei, 80.) –Kodro (Makarenko, 80.). Vezetőedző: Michael Boris
Gól: Opavszky (2.), Elek (53.) ill. Kodro (43.), Stopira (59.), Heister (62.), Bumba (72.), Makarenko (88.)
Sárga lap: Szalai (27.), Opavszky (67.) ill. Nego (68.)


A III. Kerület kezdett agresszívabban, s az első szögletéből vezetést is szerzett. A 2. percben röviden szabadítottak fel a fehérváriak, Opavszky pedig 18 méterről kapásból, jobbal lőtt bődületes gólt a bal felső sarokba, 1-0. Ezután a Vidi irányított, de csak Ljednyev jutott lövéshez, labdája messze elkerülte a kaput. Nagyon élt a Kerület, életük meccsét játszották a hazaiak, Barczi tekerése nem sokkal kerülte el a bal sarkot. Szervezetten, jól futballozott az óbudai egylet, a Vidi nehezen talált fogást ellenfelén. A 24. minutumban futtatott először szép akciót a Vidi, Nego futtából a rövidsarkot vette célba, Szmola védett nagyot. Azonban továbbra is a hazaiak fociztak felszabadultabban. A szünet előtt azonban rosszul védekezett le egy szögletet a Kerület, Nego fejelte vissza a tizenhatoson belülre a lasztit, Kenan Kodro pedig 12 méterről vágta a léc alá, 1-1.
Fordulás után sem volt átütő erő a Vidi játékában, s ezt büntette egy komikus szituációt követő közeli fejessel az exvidis Elek Bence, 2-1. Gyorsan reagáltak a piros-kékek, egy jobb oldali beadást fejelt nagy erővel a bal sarokba Stopira, 2-2. A találat után cserélt a Vidi, s Heister gyorsan meghálálta a bizalmat, becselezte magát a bal oldalon, s a hosszú sarokra helyezett, 2-3. A 71. minutumban eldöntötte a meccset a Vidi: Nego beadását vétette el a kapus, Bumba pedig átfejelte felette a labdát, 2-4. Tovább növelhette volna előnyét a fehérvári csapat, de Nego rosszul passzolt, Zivzivadze pedig az oldalhálóba lőtt. A slusszpoént a csereként beállt Makarenko 18 méterről küldte a hálóba, 2-5. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában