Frissen Fejérből

2022.09.16. 19:53

Negyven gólt kapott a Kohász

A női kézilabda K&H Liga 13. fordulójából előrehozott mérkőzésen 40-27-re kikapott a Dunaújvárosi Kohász a DVSC vendégeként. A szünetig eldöntötte a házigazda.

Németh Kriszián

Fotó: Laczkó Izabella / DH

A debreceni női kézilabda szárnyalására jó példa az együttes legutóbbi szezonban szerzett bajnoki bronzérme, de a cívis városiak ázsióját az is jól mintázza, hogy hat játékosuk kapott meghívót a válogatottba.

Ezzel együtt is bravúrra hajtott a Kohász, amihez az Alba elleni megyei rangadón kiharcolt - győzelemmel felérő - döntetlen adhatott alapot.

A DKKA 20 perce volt jó a Debrecen otthonában, 12-12 után magához ragadta a meccs kontrollját a Loki, és 10–2-es rohammal zárta az első játékrészt, gyakorlatilag eldöntve a nyitott kérdéseket.

A fordulás után egyik oldalon sem potyogtak a gólok, sőt! Meglehetősen sokat kellett várni arra, hogy a csapatok folytassák az érdemi gólgyártást. Ez az idő is eljött, de Rapatyi Tamás együttese számára ebben sem volt köszönet. A DVSC megiramodott, és meg sem állt negyven gólig. A meccs végkimenetelét illetően érvényesült a papírforma.

A Kohász a Békéscsaba legyőzése, és az Alba Fehérvárral szemben elért döntetlen után elszenvedte első vereségét a bajnokságban. Jövő szombaton a két vereséggel rajtoló MTK érkezik a dunaújvárosiak otthonába.
 

DVSC-Schaeffler – Dunaújvárosi KKA 40-27 (22-14)

Női K&H Liga, 13. forduló. Debrecen. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
Debrecen: Joelle - Hámori 2, Füzi-Tóvizi 2, Bordás 2, Vámos M. 7, Töpfner 8 (2), Vámos P. 1, Planéta 4, Kácsor 6 (4), Petrus, Yezhikava 1, Panyi, Szabó N. 6, Costa, Hornyák 1, Torda (kapus). Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Dunaújváros: Bartulovic - Szalai 2, Borgyos 1, Weisheitel 4, Nick 2, Horváth 2, Kazai 2, Oguntoye (kapus), Farkas 8 (6), Matucza 1, Fodor 1, Arany 1, Poczetnyik, Krupják-Molnár, Agócs 1, Lakatos 2. Vezetőedző: Rapatyi Tamás
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/9, ill. 6/8

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában