Bravó!

2022.09.08. 07:30

Ismét taroltak a Fejér megyei erősemberek

A győri Jégcsarnok mellett tartották a CESA®Kamionhúzó Liga ötödik, utolsó állomását vasárnap.

Elekes Gergő

Mészáros Dávid az Open kategória egyik nagy esélyesének számított

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap folyamán 24 versenyző 5 kategóriában mérte össze erejét, ezúttal pedig nemcsak az urak, hanem a hölgyek is bizonyíthatták rátermettségüket. Porondra léptek 70 kiló alatti lányok, 70 kg feletti lányok, 105 kiló alatti fiúk, Masters korú versenyzők, a főkategóriát pedig az Open jelentette. 

A verseny folyamán több Fejér megyei sportembernek is szurkolhatott a nagyérdemű, hiszen Mastersben ott volt a tavalyi második helyezett székesfehérvári Mounier Stephane, aki idén csakis a győzelemmel elégedett volna meg. Openben a sárosdi Mészáros Dávid vághatott neki a megmérettetésnek, nagy reményekkel. A nap során hám és kötél segítségével az Open kategóriában egy 12 tonnás kamion, míg a többiben egy 8 tonnás szerelvény várta a versenyzőket. 

Mounier Stephane határozott célokkal indult neki a versenynek
Fotós: Premium Media & Sport Management Zrt.

A verseny végén Fejér megyei diadal született: Openben Mészáros Dávid az első helyet húzta be, akit Pál Gergő, majd Barta Szilárd követett. Mastersben Mounier Stephane léphetett fel a dobogó legmagasabb fokára, Boros Szabolcs és Nagy Attila előtt. A 70 kg alatti hölgyeknél Felméry Anna nem talált legyőzőre, őt Kincs Virág és Sabi Kocsisová követte. A 105 kg alatti férfiak kategóriájában Pető Viktor az első, Petes-Varga Dániel a második, Kocsis Dalibor a harmadik helyen végzett.

Mészáros Dávid munka közben
Fotós: Premium Media & Sport Management Zrt.

Mivel a liga az ötödik fordulóval végetért, ezért az összesített eredményjelzőre nézve is nagyot dobbanhat a Fejér megyei szív. Mastersben ugyanis 48 ponttal Mounier Stephane a liga győztese lett, míg Openben Mészáros Dávid öregbítette megyénk hírnevét.

Csoportkép természetesen most is készült!
Fotós: Premium Media & Sport Management Zrt.

U70-ben Kincs Virág, 70+-ban Bordás Dorina, U105 férfi kategóriában Petes-Varga Dániel nyert. A díjakat Nagy Ákos erősember-legenda adta át.

Mindeközben a felvidéki Komáromban párhuzamosan zajlott a Komárnó legerősebb párosa verseny, ahol a CESA® egyesületet a mezőszilasi Sebestyén János és a polgárdi Kovács Ferenc képviselte, méghozzá nem is akárhogyan! A kőgolyópakolás, autótartás, koffercipelés és oszlopborítás számokat felvonultató megmérettetést megyénk fiai megnyerték.

Sebestyén János (balra) és Kovács Ferenc
Fotós: a szervezők

A folytatásban a hétvégén Pusztakovácsiban a Felföldi Challenge OB Dr. Tóth Tibor emléknap vár az erősemberekre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában