Kézilabda

2022.09.27. 14:48

Jót tett a lelkének a válogatott meghívója

Örömteli hírt kapott az Alba Fehérvár KC jobbátlövője, Afentaler Sára, ugyanis Golovin Vladimir szövetségi kapitány jelölte őt az Európa-bajnokságra készülő 35 fős válogatott keretébe.

Káldor András

Ha elsül Afentaler (feketében) keze, retteghetnek a kapusok

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Afentaler Sára már idejekorán letette a névjegyét a honi kézilabda világban, hiszen 16 esztendősen, 2017-ben tagja volt EYOF (ifjúsági olimpia)-aranyérmes és ifjúsági Eb-harmadik válogatottnak, Ezen felül a Győri Audi ETO KC-ban bemutatkozhatott nemcsak az NB I-ben, hanem a Bajnokok Ligájában is, ahol Midtjylland elleni hazai találkozón nemcsak pályára lépett, de gólt is szerzett.

Majd 2019-ben a több játéklehetőség reményében került Fehérvárra kölcsönbe, és ősszel már a negyedik idényét kezdte el az Alba Fehérvár színeiben.

Most pedig a Magyar Kézilabda Szövetség nyilvánosságra hozta az novemberben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő bő keret névsorát, melyben ott találjuk az Alba kiválóságának a nevét is.

- Meglepett a jelölés, nagyon örülök neki. Egy ideje vártam ugyan erre, de nem gondoltam arra, hogy éppen most be fognak hívni.  

Éppenséggel a korábbi években is megérdemelte volna kerettagságot a játékos, ám kétszer megálljt parancsolt a térdsérülése, illetve az ezeket követő operáció, és az elég komolyan befolyásolta a pályafutását.

- Sajnos mindig a lehető legrosszabbkor jöttek ezek a sérülések, mert úgy érzem jó teljesítményt nyújtottam, sok gólt is lőttem. Úgy voltam vele akár már korábban is megtörténhetett volna, hogy kapok meghívót a szövetségi kapitánytól.

Kétségtelen, hogy elég kemény idények állnak mögötte, már ami a sérüléseket, illeti, kérdés, hogy mennyire vetették ezek vissza, nemcsak a lelkiekben?

- Rengeteget kellett ezzel foglalkoznom még azután is, hogy felépültem az első, majd a második sérülésből. Ez örök tanulsággal szolgál egész pályafutásom során majd, de legalább tudom, hogy a testemnek mire van szüksége. Dolgozom azon, hogy a legjobb állapotban legyek, és ne érjen többször hasonló sérülés.

A jelölésnek Sárán kívül természetesen csapattársai is nagyon örültek, és mint elmondta mindenben támogatják, bizonyítva azt, hogy mennyire jó az Albában a csapaton belüli egység.

Mindenesetre elég nagy a tülekedés a posztján, így a keretbe jelölést egy előlegezett bizalomnak veheti.

- Nyilván nagyon örülnék annak, ha kijuthatnék, de nem várom el egyáltalán magamtól, de a kapitánytól sem. Amennyiben valamilyen csoda folytán oda kerülnék biztos, hogy nagyon keményen dolgoznék, és bizonyítanám azt, hogy nem érdemtelenül válogattak be.

Az bántja azonban, hogy mióta Fehérvárra igazolt nem tudott teljes szezonokat végig játszani.

- Nagyon szeretném azt, hogy végre legyen egy tökéletes idényem egészségesen. Sok játéklehetőséget kapok, itt ezzel megpróbálok élni, nekem pedig ez a legfontosabb jelenleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában