Kézilabda

2022.09.08. 13:50

Első pontjaiért küzdhet az Alba a DKKA ellen

A női kézilabda K&H Liga NB I 2. fordulójában a sorsolás szeszélye folytán már idejekorán megyei rangadóra kerül sor a Köfém Sportcsarnokban, ahová 18 órakor a Dunaújvárosi Kohász KA érkezik az Alba Fehérvár KC-hoz.

Káldor András

Utasi Linda (fekete) áprilisban hétszer volt eredményes

Forrás: FMH-Archív

Nem lehetnek jó emlékeik azoknak a fehérvári lányoknak, akik a két csapat legutóbb Fehérváron lejátszott összecsapásán pályára léptek a Köfém Sportcsarnokban. Sokan emlékezhetnek rá, hogy csupán egy félidőn keresztül volt keresnivalója a házigazdának, míg a DKKA együttese motiváltabban kézilabdázott, és  a végén megérdemelt 29-26-os Kohász siker született.

A bajnoki nyitányon is jobban indítottak a piros-fehérek, akik hazai pályán győzték le az újonc EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapatát 30-26-ra, míg az Alba Fehérvár KC Debrecenben tízgólos vereségbe szaladt bele.

Józsa Krisztián, a fehérváriak vezetőedzője természetesen nem repesett az örömtől, de a csütörtöki edzést követően megtudtuk tőle, hogy érzékelte a bajok forrását, és meglesz a recept ezek orvoslására is ma estére.

- Amennyiben csak az eredményt nézzük, akkor látszik, hogy a Debrecen sokkal jobb csapat nálunk. A mutatott játékban volt abszolút hiányérzetem, azt hittem, hogy sokkal nagyobb ellenállásra tudjuk őket késztetni. A védekezésünkből nagyon hiányzott az agresszivitás, ennek kijavításán dolgoztunk egész héten, hogy minél több megállító faultot tudjunk majd adni, illetve támadó játékban a nagyon sok könnyelmű hibát vétettünk, technikai hibát, eladott labdát és ezt használta ki könyörtelenül a DVSC – hangsúlyozta a tréner.

Arra pedig külön felhívta játékosai figyelmét, hogy a Kohász támadójátéka egy az egyekre épül, így a védekezésük lesz ismét majd a kulcs. Ezen kívül pedig fel kell készülniük az újvárosiak igen kellemetlen, nyitott védekezésére is.

A Kohászban legutóbb extra teljesítménnyel rukkolt ki Farkas Johanna és Szalai Babett, rájuk különösen kell figyelni.  

- Remélem, hogy egy jó hangulatú mérkőzést fogunk játszani, rajtunk nem fog múlni, száz százalékot adunk bele a találkozóba – mondta az AFKC balszélsője,  Takó Viktória.

- Összeszokott csapat a Kohász, támadásban és védekezésben is erősek. Nagy tempójú mérkőzést várok, bízom abban, hogy ez nem hozza majd magával a hibákat. A védekezésben akadtak hiányosságaink, ennek feljavítására nagyon ráfeküdtünk – vélte a beálló Varga Emőke.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában