Magasabb szint

2022.09.27. 19:29

Együtt a jövő hokijáért - Együttműködési megállapodást kötött a FEHA19 és a Vasas Sport Club

Kedden a FEHA19-Gyergyói HK Ertse Liga-mérkőzést megelőzően FEHA19 és a Vasas Sport Club vezetői együttműködési megállapodást kötöttek, melynek keretében az eddigi közös munkát még magasabb szintre és szervezettebb keretek közé emelik.

Káldor András

Markovits László, Fekti István, és Kovács Csaba

Forrás: Beke Zsombor / Fejér Megyei Hírlap

A két nevelő egyesület között eddig is kiváló kapcsolat volt és ezzel az aláírással még komolyabb szintre emelték ezt. A FEHA19, mint módszertani központ egyik fő feladata, hogy az edzőképzésben is részt vesz, így lehetőség nyílik majd a Vasas edző kollégái is jelen legyenek az általuk szervezett módszertani napokon, továbbképzéseken. Lesznek közös tornáik a közeljövőben, valamint törekednek arra, hogy a játékosok felfelé áramlása mindenképpen szervezett keretek között működjön. S nem utolsó sorban bíznak abban, hogy akadnak majd olyan tehetségek, akik előbb-utóbb be tudnak majd mutatkozni a felnőtt csapatban. 

- A Vasas egy nagyon nagy szervezet rengeteg szakosztállyal sok olyan bajnokkal, akikre csak felnézni lehet. A mai világot nézve egyedül építkezni nem kifizetődő és eredményes, ezért keressük azokat a kapcsolatokat, klubokat, akik hajlandóak velünk együtt működni. Kidolgozzuk ennek a feltételeit és megpróbálunk minőségi jégkorongsportot csinálni. – tájékoztatott Fekti István, a FEHA19 ügyvezetője.  

- Ennek az együttműködésnek a létrehozása egyértelműen a két szakmai stáb munkájának a gyümölcse. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben szükség van arra, hogy ezek a kapcsolatok egyre szorosabbá váljanak, a szakembergárdák egymás munkáját segítsék. Az utánpótlás nevelés rettenetesen fontos, hogy minél több magyar játékosnak adjunk lehetőséget és a Vasas SC teljes mértékben illeszkedik abba koncepcióba, hogy a fehérvári klubból karöltve nevel játékosokat. - fogalmazott Markovits László a Vasas SC elnöke. 

- Kicsi piac vagyunk mi ahhoz, hogy mindenki teljesen külön utat járjon. Nekünk is van egy pre- akadémiánk, amely a Nemzeti Akadémiát táplálja, de látni kell azt, hogy oldalágról olyan tehetségeket kell bevonni a programba, akiknek a képzésével akár a fehérvári felnőtt csapatnak az utánpótlását biztosítjuk vagy a nemzeti válogatott bárki be tud kerülni innen. – tette hozzá Kovács Csaba a FEHA19 szakmai igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában