Frissen Fejérből

2022.08.02. 12:20

Utánpótlás bázist álmodtak Bodajkon

Komoly lépésre szánta el magát Kovács Zoltán a Bodajk SE elnöke és kollégái - elindítottak egy kizárólag az utánpótlással foglalkozott egyesületet.

Káldor András

A 7 és 9 éves korosztályokban már elkezdődött a munka

Forrás: A klub

Régebben Székesfehérváron létezett egy nagypályás futballcsapat Junior FC néven, ők lényegében abbahagyták, már csak egy kispályás csapatuk volt, és ezt vették át ettől az évtől kezdve. Itt kiemeltebb szintű képzést és kiemelt szintű bajnokságban játszó csapatokat szeretnének létrehozni. A Bodajk SE-nél meg akarják hagyni a tömegsport jelleget, míg a Junior FC-nél a képzést kiválasztásos rendszerrel valósítanák meg. A jobbakat kiemelt bajnokságban versenyeztetnék, akiknél pedig a szülők, vagy a gyerekek nem gondolják komolyan a futballt, és csak a közösség miatt szeretnek lejárni, valamint azért, hogy mozogjanak meghagyják a Bodajk SE csapatát tömegsportként.  

- Szeretnénk különválasztani a kettőt. Várjuk szeretettel azoknak a jelentkezését, akik Iszkaszentgyörgyön a Junior FC központjában vállalják azt, hogy akár heti több edzéssel - három, négy foglalkozással - magasabb szinten versenyeznének egészen 7 évestől felfelé. Ebben az évben a 7 és a 9 éves korosztályokat indítjuk el Junior FC néven, illetve onnantól felfelé pedig kötöttünk egy megállapodást a Csákvári TK labdarúgó csapatával, ahol minden évben az U12-es és az U13-as korosztályt vállalva fogjuk tudjuk indítani a gyerekeinket a kiemelt országos bajnokságban. Bregócs Gergő lesz a vezetője a Junior FC-nek hozzá fog tartozni minden. Erre a két korosztályra megvannak már az edzőink. Természetesen az év arról fog szólni majd, hogy minden korosztályban kialakuljanak a csapatok a hozzájuk tartozó szakemberekkel – tájékoztatta Kovács Zoltán a feol.hu-t.

Ez a lépés segítséget jelenthet a Bodajk SE együttese számára is, hiszen majd képzett játékosok kerülhetnek a megyei I. osztályú gárdához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában