Megérkeztek az amerikai légiósok

2022.08.23. 11:41

Kialakult az Alba Fehérvár programja

Múlt hétfőn kezdte a felkészülést az Alba kosárcsapata, nyolc, utánpótlás korú játékossal. Vasárnap és hétfőn megérkeztek az amerikai légiósok is, akik az orvosi vizsgálatok után munkába állnak.

Horog László

Takács Martin (balra) és ikertestvére, Takács Milán korábban kezdte a felkészülést az Alba Regia Sportcsarnokban

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, ezúttal is augusztus 15-én kezdte meg a felkészülést az Alba Fehérvár kosárcsapata a Gáz utcai csarnokban. Persze, akadtak, akik korábban indítottak, a Takács fivérek, Martin és Milán, Balsay Ádám és Góbi Marcell hetekkel korábban felvette a munkát a másodedző, Alejandro Zubillaga vezetésével. Négy, a válogatottban szereplő kosaras nélkül zajlanak a tréningek, a csapatkapitány, Vojvoda Dávid, az irányító, Pongó Marcell, az erőcsatár, Szabó Zsolt, továbbá a nyáron, a bajnok Falcótól érkező irányító, Somogyi Ádám a nemzeti együttessel készül a világbajnoki selejtezők folytatására, valamint a szeptember elején kezdődő Európa-bajnokságra.

A négy, amerikai légiós megérkezett Fehérvárra, rájuk orvosi vizsgálatok várnak, aztán ők is bekapcsolódnak a felkészülésbe. Matthias Zollner munkáját továbbra is a spanyol Alejandro Zubillaga, valamint az Alba együttesében tíz éve játékosként szereplő, legutóbb a Győr NB I/B-s együttesét vezetőedzőként irányító Kertész Dániel segíti. Utóbbi, a fiatal szakvezető az U20-as gárdáját is dirigálja a következő szezonban. A szakmai stábban történt változás, az erőnléti edző Adrian Ariza Medina Németországban, az élvonalban vállal munkát, a Telekom Baskets Bonn csapatánál. Távozott a masszőr, Varga Krisztián is, helyét Ferenczi Márk veszi át a kék-fehérek felnőtt együttesénél.

- Az természetesen nagy öröm, hogy négy játékosunk készül a nemzeti együttessel a vb-selejtezők folytatására, a következő körre, valamint a szeptemberi Európa-bajnokságra, remélem, mindannyian ott lesznek a kontinensviadalon. Ez azonban nehézséget is okoz, ugyanis a válogatott Eb-szereplésének függvényében térnek vissza hozzánk Fehérvárra. A csapatunk felkészülési programja kilencven százalékban kialakult, mindössze a németországi túra kapcsán vannak még kérdőjelek - jegyezte meg Simon Balázs ügyvezető.  

Az Alba Fehérvár két, zártkapus edzőmeccsel kezdi a felkészülési mérkőzések sorozatát, a TF Budapest és Kaposvári KK ellen. Drukkereink hazai pályán szeptember közepén, a Nagy Gábor Emléktornán láthatják a kedvenceket, egy éve elhunyt elnökünk előtt tisztelgünk az először megrendezésre kerülő, rangos eseménnyel, természetesen szeretnénk hagyományt teremteni a rendezvénnyel. A tervek szerint együttesünk szeptember utolsó hétvégéjén Németországban szerepel, vív két edzőmérkőzést, ez a program azonban még nem végleges. Ami viszont biztos, az NB I-es bajnokság október 1-én, szombaton kezdődik.

Az Alba Fehérvár tervezett felkészülési programja:

Augusztus 29., hétfő, 18:30 (zártkapus)
Arconic-Alba Fehérvár – TF Budapest
Alba Regia Sportcsarnok, Székesfehérvár

Szeptember 2., Péntek, 17:30 (zártkapus)
Arconic-Alba Fehérvár–Kaposvári KK
Alba Regia Sportcsarnok, Székesfehérvár

Szeptember 9-10., Péntek–Szombat
Körmend, Felkészülési Torna
Városi Sportcsarnok, Körmend

Szeptember 15-16., Csütörtök–Péntek
I. Nagy Gábor Emléktorna,
Alba Regia Sportcsarnok, Székesfehérvár

Szeptember 15.
16:00 Szolnoki Olajbányász–Swans Gmunden (osztrák)

18:00 Ünnepélyes megnyitó

19:00 Alba Fehérvár–KK Igokea (bosnyák)

Szeptember 16.
16:00 KK Igokea –Szolnoki Olajbányász
19:00 Alba Fehérvár–Swans Gmunden
21:00 Záróünnepség

Szeptember 22.
s.Oliver Würzburg–Arconic-Alba Fehérvár

Szeptember 23.
Ratiopharm Ulm–Arconic-Alba Fehérvár
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában