A kettős diadal reményében

2022.08.11. 08:00

Ismét gólszüretet tart a Fehérvár?

Jelentős előnye birtokában magyar idő szerint csütörtökön 19 órakor lép pályára Petrocub Hîncesti otthonában a MOL Fehérvár.

Németh Krisztián

Fotó: Török Attila

Az Európa Konferencia-liga harmadik selejtezőkörének visszavágóját öt gólos előnyben várhajta Michael Boris együttese. A kérdés: folytatódik-e a gólszüret? Hiszen Fioláék nemcsak moldáv ellenfelüket, hanem hétvégén a Budapest Honvéd csapatát is megsorozták Sóstón. A két meccsen bemutatott 9-0-ás gólkülönbség elég tekintélyt parancsoló, bár azt is mondhatjuk jó főpróba a nyár két legkeményebb ellenfele előtt. Ne feledjük a hétvégén a  Ferencváros, a nemzetközi kupában továbbjutás esetén a Bundesliga első osztályú 1. FC Köln jön majd szembe. De vissza a jelenbe, koncentráljunk a Petrocub elleni párharc lezárására.

- Szeretnénk kettős győzelemmel kiharcolni a továbbjutást - szögezte le a Bamgboye Funsho, a MOL Fehérvár támadója, akinek jól sikerült az antréja a Honvéd ellen, becserlése után egy perccel, első labdaérintéséből gólt fejelt.

- Az elmúlt hetünk remekül sikerült, az, hogy a saját szurkolóink előtt kilenc gólt tudtunk lőni két mérkőzésen, minden várakozásunkat felülmúlta. A héten két nagyon fontos meccs vár ránk, csütörtökön szeretnénk kettős győzelemmel kiharcolni a továbbjutást, vasárnap pedig a Ferencváros otthonában folytatni az elmúlt héten megkezdett jó sorozatunkat és meglepetést okozni. Ők és mi is kettős terhelés alatt vagyunk, de figyelünk a regenerációra és minden játékos készen áll a pályára lépésre, így jól bírjuk a csütörtök-vasárnap ritmust. A Petrocub ellen arra számítok, hogy megpróbálnak majd visszavágni, és nyomást helyezni ránk, nekünk viszont stabil védekezés mellett jónak kell lennünk a helyzetkihasználásban és akkor nem lehet gond. Még nem készülünk a Köln elleni párharcra, de nyilván mindannyiunk fejében ott van, hogy nagy dolog lenne egy Bundesliga-csapat ellen pályára lépni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában