Húzóember szeretne lenni

2022.08.30. 17:21

Schön Szabolcs játszani akar - Bese Barnabás visszatért

A 22. évében járó Schön Szabolcs a Mol Fehérvár FC egyik erőssége lehet a jövőben. A nyolcszoros válogatott szélső akár már a szerdán 19.30-kor kezdődő Kecskeméti TE elleni OTP Bank Liga-mérkőzésen is pályára léphet.

Ferencz Balázs

Forrás: molfehervarfc.hu

A Honvéd utánpótlásában nevelkedett, majd az Ajax akadémiáján pallérozódott, mielőtt bemutatkozott volna a magyar élvonalban. Az MTK-ban csapata egyik legjobbja volt, kiharcolta a felnőtt válogatottságot is. Az utóbbi egy évet Amerikában töltötte, az FC Dallas színeiben 26 tétmérkőzésen 7 gólpasszt jegyzett.
– Túl vagyok az átálláson a földrészek közti utazást követően, és nagyjából már a ritmust is felvettem a Vidiben Szerintem most már minden rendben lesz – mesélte Schön Szabolcs. – Szombaton, az edzés felén már a csapattal együtt dolgoztam, vasárnap egyéni tréningen mozogtam, hétfőn és kedden azonban már teljes értékű edzésmunkát végeztem a csapattal együtt. 
A szélső utóbbi fél éve nem úgy alakult, mint ahogy ő szerette volna. Dallasban már nagyon kevés játéklehetőséget kapott, így megkönnyebbülés lehet számára, hogy újra az arcvonalban küzdhet.
– Nehéz volt az elmúlt fél év. Örülök, hogy itt vagyok, és tétmérkőzéseken teljesíthetek. Az amerikai kalandnak volt negatív és pozitív oldala is. Az első fél évben standard játékos voltam a Dallasban, jól is ment a játék. Három fiatal alkotta a támadótriót, sokat tudtunk lendíteni a csapaton. Azonban az utolsó hat hónapban két tétmérkőzésen szerepeltem csak.
Ebben a helyzetben hangsúlyos kérdés, hogy egy játékos mennyire erős mentálisan, könnyen átlendül-e a korábbi mellőzöttségen, s visszanyeri-e régi formáját a pályán. Most úgy tűnik, Schön Szabolcs megbirkózik a feladattal.
– Ez hamar kiderül majd, bízom benne, hogy már a Kecskemét elleni bajnokin kapok némi lehetőséget. A későbbiekben sokat szeretnék pályán lenni, az a célom, hogy a Vidi húzóembere legyek. Úgy gondolom egy-két hét kell majd, hogy visszanyerjem azt a formámat, ami jellemezte a játékomat korábban. Feltett szándékom, hogy minél több gólt szerezzek és gólpasszokkal segítsem a társaimat. A Fehérvárnál minden évben adott a célkitűzés: az első három hely valamelyikét szeretném elérni a csapattal.
A fehérváriak azonban most nincsenek jó passzban, hamar egyenesbe kellene jönni, ha valóban éremért akarnak harcolni a bajnokságban. 

 

Egy-két héten belül visszanyeri formáját – mondja Schön Szabolcs
Forrás: molfehervarfc.hu


Már egyeztetett a vezetőedzővel a nyolcszoros válogatott szélső, Michael Boris-szal jól ismerik egymást még az MTK-ból. 
– Egyértelműen a bal oldalon számít rám az edző, azt mondta, ugyanazt várja el tőlem, mint amikor az MTK-ban dolgoztunk együtt. Sokat kell majd mélységbe futnom, és védekeznivalóm is lesz. Az egy az egy elleni szituációkban is győztes párharcokat vár tőlem.
Szerdán 19.30-kor a pontvadászatot jól kezdő újonc, a Kecskeméti TE látogat Sóstóra. Schön Szabolcs nem titkolta, mit remél.
– Ez nem kérdés, egyértelműen győznie kell a Vidinek!
Az átigazolási időszak zárulta előtt, még a KTE elleni bajnokit megelőzően közel véglegessé vált a Mol Fehérvár FC kerete. A koszovói szélső, Lirim Kastrati érkezése után a Vidi 2023. június 30-ig kölcsönvette a Dunaszerdahelyi AC együttesétől a 19 éves, magyar utánpótlás-válogatott támadót, Szendrei Ákost. Ugyanakkor a védősort is bővítették a piros-kékek, visszatért az előző idény végén távozó válogatott hátvéd, a 28 esztendős Bese Barnabás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában