A Videoton Baráti Kör nyerte a focitornát

2022.08.21. 15:47

A legendás Videoton-védőre emlékeztek (galéria)

Immár harmadszor rendezték meg a Horváth Gábor Emléktornát Kislángon. Az UEFA-kupa-döntős Videoton-védő 2019-ben hunyt el.

Ferencz Balázs

Sitku Illés újra termelte a gólokat

Forrás: Nagy Norbert

Horváth Gábor a Fejér megyei településről Kislángról került még gyerekként a Videoton SC-hez. Az 1978-79-es idényben debütált a Vidi felnőtt csapatában, s 1991-ig futballozott piros-kékben. A Peraként becézett balhátvéd a Videoton ikonjává vált, stabil tagja volt az 1985-ben UEFA-kupa-döntőjéig menetelő legendás gárdának. Horváth Gábor technikai vezetőként és edzőként is dolgozott a Vidiért.

A tornagyőztes Videoton BKE és Ifj. Horváth Gábor
Forrás: VBKE

A III. Horváth Gábor Emléktornát a Videoton Baráti Kör Egyesület csapata nyerte a kislángi sportpályán. A kispályás torna végső sorrendje: 1. Videoton BKE, 2. Farkasfalka, 3. Enying, 4. Kisláng, 5. RBD Ultras, 6. Sukarsárkányok.

Szabó József osztotta a tanácsokat Sitkunak, Köntösnek, Jovánnak
Forrás: Nagy Norbert

A csatározásokat a Vidi öregfiúk és a házigazda kislángi öregfiúk gálamérkőzése zárta. A remek hangulatú, és nem mellékesen magas színvonalú találkozót közel kétszázan követték a korlátok mellől.

A meccs első gólját stílszerűen Ifj. Horváth Gábor, a legendás hátvéd igen jó formában lévő fia lőtte. A 1990-es évek eleji Vidi klasszisa, Jován Róbert parádés labdákkal szolgálta ki a társakat, Salacz János kiválóan szűrt, Toldi Gábor és Poór András robotolt rendületlen, míg a 2000-es évek közönségkedvenc kiválóságai – Nagy Dániel, Magasföldi József, Horváth Gábor, Köntös Dániel – pazar megoldásokkal alakítottak ki helyzeteket. „Régen ilyen gólokat nem lőttél!” – hangzott a legendás gólvágó, Szabó József zrikája Sitku Illés felé, aki elemében volt, szépségdíjas találatokkal léptette meg csapatát a lelkes és harcos kislángiaktól. A szünetben Ifj. Horváth Gábor átállt a hazaiakhoz, nagy szerepe volt abban, hogy 6-5-re felzárkózott a Kisláng. Az elnéző játékvezetés döntetlenre hozta a meccset, s a büntetőlövések után sem hirdettek győztest. De a kispad mellett ténykedő Csucsánszky Zoltán, Tiber László és az ikonikus technikai vezető, Németh János sem bosszankodott, jó hangulatban emlékeztek a Videoton legendás hátvédjére.

Ifj. Horváth Gábor még mindig jó formában van
Forrás: Nagy Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában