Frissen Fejérből

2022.07.10. 21:12

VVSI: derűs kilátások az evezős országos bajnokság után

Az év legnépesebb mezőnyét felvonultató evezős versenyét rendezték a Velencei-tavi evezőspályán. Több mint hetven versenyszámban hirdettek győztest. A korábban sok nehézségen áteső VVSI remek eredményekkel tette derűsebbé helyzetét.

Németh Krisztián

Az országos bajnok serdülő kormányos négyes: Nagy Bertalan, Egervári Mihály, Duics Márk, Bunda Benjámin, kormányos: Nagy Kincső

Forrás: Szlovák Bence/Magyar Evezős Szövetség

A legfiatalabb, azaz a tanuló korosztálynak, valamint a serdülőknek országos bajnokságot rendeztek Sukorón, míg az ifjúságiak, a felnőttek, és a Mastersek, azaz veteránok a Vidék bajnoki címekért mérkőztek meg. A 11-13 éves tanuló korú versenyzők számára több döntő futamot rendeztek, így fordulhatott elő, hogy Sasvári Balázs, és Szedlák Farkas is aranyérmes lett ugyanabban a versenyszámban. A két srác kétpárevezősben oktatta a mezőnyt, több mint egy perces előnnyel nyertek! De nem csak ők halmozták az érmeket, a Carroll család üdvöskéi is szép számmal gyűjtötték a medálokat Sukorón.

Forrás: Szlovák Bence/Magyar Evezős Szövetség

A VVSI a korábbiaknál jóval csekélyebb versenyzői létszámmal, ám annál lelkesebben vetette magát a három napos küzdelembe, jószerével amelyik számban elindultak, abban a dobogón is végeztek!

-  Szeretnénk tovább vinni a VVSI hagyományait, és megmutatni, hogy szorgalmasan, és jól dolgozunk. Ha nem lennének a munkatársaim: Dan Carroll, Czéczei János, és Tüdő Krisztina akkor a VVSI már nem létezne – szögezte le Vida Erik a VVSI vezetőedzője.

- Tavaly szeptemberen a nehézségek ellenére megpróbáltunk egy olyan szisztematikus munkát elkezdeni, ami évek múltán fog kicsúcsosodni, ennek a folyamatnak ez volt az első felmérője nagyon jó tapasztalatokkal. Nagyon nehéz időszak van mögöttünk, a sukorói evezőspálya céltornyáról is lekerült a VVSI felirat, ki tudja mikor fog az agárdi tornateremről. A klub sorsa, és a versenyzők helyzete is kérdéses még, de ez a verseny derűsebbé teszi a helyzetünket.

Forrás: Szlovák Bence/Magyar Evezős Szövetség

A Velencei-taviak összesen hat arany-, két ezüst-, és öt bronzérmet szereztek a versenyen.

 

A VVSI dobogós helyezései

Fiúk, férfiak

Tanuló 12 éves egypárevezős: 1. Sasvári Balázs, 1. Szedlák Farkas

Tanuló 12 éves kétpárevezős: 1. Szedlák Farkas, Sasvári Balázs

Tanuló 14 éves kormányos négypárevezős: 3. Vukov Levente, Szedlák András, Takács Dominik, Matucza Máté, kormányos: Borbély Nóra

Serdülő kormányos négyes: 1. Nagy Bertalan, Egervári Mihály, Duics Márk, Bunda Benjámin, kormányos: Nagy Kincső

Felnőtt négyes: 3. Vörös Kevin, Wagner Áron, Veress Bálint, Pecsenye Keve

Lányok

Tanuló 12 éves egypárevezős: 3. Carroll Daisy Virginia

Tanuló 12 éves kétpárevezős: 3. Kovácsik Lelle, Carroll Daisy Virginia

Tanuló 13 éves egypárevezős: 2. Carroll Jasmin Angelica, 2. Király Dorka

Vegyes csapatok

Tanuló Mix 11-13 éves kormányos négypárevezős: 1. Carroll Jasmin Angelica, Szedlák Farkas, Sasvári Balázs, Király Dorka, kormányos: Carroll Daisy Virgina, 2. Halkovics Péter, Galkó Melinda, Bilski Dóra, Egervári Mátyás, kormányos: Király Márton

Tanuló Mix 14 éves kormányos négypárevezős: 1. Bilski Dóra, Carroll Jasmin Angelica, Vukov Levente, Szedlák András, kormányos: Carroll Daisy Virginia, 3. Király Dorka, Borbély Takács Dominik, Matucza Máté, kormányos: Király Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában