A vártnál több izgalom maradt a végére

2022.07.28. 20:06

Nehézzé tette a visszavágót a Fehérvár

Az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörös párharcának visszavágóján a Mol Fehérvár FC 4-1-es előnyből várhatta a Gabala SC idegenbeli találkozót.

Beke Zsombor

Forrás: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Az első mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott a Vidi, ennek ellenére az azerbajdzsáni szurkolók szép számmal kilátogattak a stadionba. Michael Boris néhány helyen változtatott a kezdőcsapaton, a fél lábbal már Olaszországba igazoló Rus helyét Stopira vette át, először kezdett a Vidiben Bumba, valamint ezúttal Kodro helyett Zivzivadze volt a csatár.

A Fehérvár kezdte a találkozót, a hazaiak agresszívan letámadtak, ebből majdnem baj is lett, Kovács rúgta ki rosszul a labdát, de az azerbajdzsáni játékos nem találta el a félig üresen hagyott kaput. A hatodik percben ismét a Gabala veszélyeztetett, egy gyors támadást követően Santos ugorhatott ki, de lövése mellé ment, majd a túloldalon Stopira fejelt le egy szögletet, de a kapu előtt nem tudott már senki beleérni. A 15. percben a fehérvári védelem majdnem összehozott egy gólt, Seramifov adta röviden haza a labdát, Santossal szemben már csak Kovács állt, de nagy bravúrral hárított a magyar kapus. A folytatásban rövid időn belül kétszer is helyzetbe került Bumba, először közelről fejessel, majd egy távoli lövéssel jelentkezett a középpályás. A 31. percben majdnem megszületett a Fejér megyei vezetés, de szöglet után Seramifov fejese a kapufán csattant. A 34. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, 16 méterre a kaputól Muradovhoz került a labda, aki szépen lefordult a védőkről és laposan az alsó sarokba lőtt, 1-0. 

A 38. percben büntetőhöz jutott a Vidi, Bumbát rúgták fel a tizenhatoson belül, a labda mögé Nego állt, aki fölé lőtt. A 44. minutumban sikerült az egyenlítés, egy gyors akciót Zivzivadze pontos, lapos lövése zárt le, 1-1. A második félidőre eleredt az eső, hazai fölénnyel indult a játékrész, az 51. percben Kovácsnak a kapufára kellett tolnia Ruan kísérletét. Továbbra sem játszott jól a Mol Fehérvár, a hazaiak bátran játszottak, míg a Vidi kissé fásultan mozgott. A 61. percben hármas cserével próbált életet lehelni Michael Boris a csapatába, beállt Funsho, Petrjak és Kodro is. A 65. minutumban egy szöglet után Fiola fejelt a kapufára, a túloldalon Mamadov fejesét védte Kovács. Később Muradov szabadrúgása a felső lécen kötött ki, ez már a negyedik kapufa volt a mérkőzésen. A 72. percben ismét megszerezte a vezetést a Gabala, Santos ugrott ki két védő között, és spiccel Kovács mellett a kapuba helyezett, 2-1. Nem ment a Vidinek, Funshónak volt egy ollózása, de nagy veszélyt nem hordozott magában a próbálkozás. A Mol Fehérvár FC továbbjutott a következő körbe, de ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükség a továbbiakban, legelőször vasárnap a Paks elleni bajnoki rajton.

Jegyzőkönyv

Gabala SC – Mol Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Gabala, 2500 néző. Vezette: Christopher Jäger, Robert Steinacher, Santino Schreiner (osztrákok)
Gabala: Agayev – Qirtimov, Hani, Ruan, Isayev – Abu Akal, Alimi, Mammadov (Islandarov 86.) – Muradov , Santos, Schorr Utzig. Vezetőedző: Elmar Bakhshiyev.
Fehérvár: Kovács – Nego (Kojnok 91.), Seramifov, Stopira, Sabanov, Heister (Hangya 83.) – Bumba (Petrjak 62.), Fiola, Makarenko, Dárdai (Funsho 62.) – Zivzivadze (Kodro 63.). Vezetőedző: Michael Boris.
Sárga lapok: Ruan (55.), Muradov (69.) Qirtimov (75.), ill. Fiola (35.), Stopira (57.) Nego (80.)
Gól: Muradov (34.), Santos (73.), ill. Zivzivadze (44.)

Továbbjutott a Fehérvár 5-3-as összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában