Több érmet szereztek

2022.07.11. 20:20

Mohai Regina duplázott az országos bajnokságon

Az ARAK fiataljai az U20-as korosztály megmérettetésén remekeltek a hétvégén Miskolcon.

Beke Zsombor

Mohai Regina a dobogó tetején

Forrás: Arak

Mohai Regina remekelt a korosztályos megmérettetésen, hiszen amelyik számban elindult, ott nem talált legyőzőre. A sikerszéria 100 gáton kezdődött, ahol a legjobb idővel jutott a döntőbe, ahol még tovább javítva nyert 13.87-es idővel. Varga Tamás tanítványa másnap sem vett vissza, a hosszabbik távon 58,72-es új egyéni csúccsal több mint 3 másodpercet vert a mezőnyre, edzőtársa, Gombolai Nóra harmadik lett ugyanabban a számban.

Nem csak Mohai szerzett fehérvári aranyérmet, Csornai János 200 méteren új egyéni csúccsal ért először a célba. A számban akadt még két klubtárs is, hatodik pozícióba Blaumann Marcell, a nyolcadikba Tatai Zalán futott be. Csornai sem állt meg egy medálnál, 100 méteren a dobogó második fokára állhatott fel, fehérvári csapattársa, Bolla Gergő hatodik lett egyéni csúccsal. Blaumann sem távozott Miskolcról érem nélkül, 110 méteres gátfutásban élete legjobbját érte el, 14.40-el a második helyen végzett.

Csornai János és edzője, Varga Tamás (középen)
Forrás: ARAK

Az ARAK távolugrói sem akartak lemaradni, két ezüstérmet szereztek. Bolla Gergő 6.83-as teljesítménnyel állhatott fel a dobogó második fokára, míg Szabó Gréta 5.55 méterrel végzett ezüstérmes pozícióba. Két fiatal futó is szép eredménnyel zárt a nők mezőnyében, 100 méteres táv döntőjében Gimesi Kata az ötödik, Szabó Gréta a hetedik helyen zárt.

A bajnokság egyben a július közepei, öt nemzet válogatott viadal kvalifikációja is volt egyben. A maribori versenyen öt ARAK-os érdemelt ki indulási jogot. Mohai Regina (400 gát), Szabó Gréta (távolugrás), Csornai János (100 m) Blaumann Marcell (110 gát), Bolla Gergő (távolugrás) képviselheti Magyarországot a nemzetközi eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában