Ismét nemzetközi bunyógála

2022.07.04. 07:00

A hétvégén újra bizonyíthatnak a fehérvári ökölvívók

Sajtónyilvános edzéssel hangoltak a bunyósok, a hétvégén az Alba Regia Sportcsarnokban rendezik az ökölvívók újabb, nagyszabású gáláját.

Horog László

Nyilvános edzéssel hangoltak a bunyósok

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Pörgős tréninget vezényelt Kiliti Ferenc, a Videoton Box Club és a Kiliti Promotions vezetője, méretes pofonok zuhogtak a Bátky Zsigmond utcában található edzőteremben. A hétvégén még komolyabb küzdelmek következnek az Alba Regia Sportcsarnokban, a tavaszi sikeren felbuzdulva ismét gála szervezésébe kezdtek a koronázóvárosiak. Azt az eseményt az MKOSZ-teremben bonyolították le, ezúttal pedig a Gáz utcában lépnek ringbe a profik és az amatőrök a Vass Nemzetközi Ökölvívó Gálán.

– Jelentős változás, hogy akkor az öcsém, egyben tanítványom, Kiliti Tamás vívta a főmeccset, technikai KO-val győzött, ötödik meccsét nyerte a profik táborában, ezúttal Berki Ferenc Jr. lép ringbe utoljára. A testvérem tüdőgyulladással bajlódott, emiatt nem tudott tökéletesen felkészülni, ám mindenképpen szeretett volna kötelek közé lépni, ezúttal négymenetes összecsapást tud vállalni. A program 17 órakor kezdődik felhozó meccsekkel. A tavaszi eseményhez képest bővült a paletta, a Budapesti Honvéd, illetve a fővárosi klub hódmezővásárhelyi szekciójának sportolói is szerepelnek, Kovács Pál és Balogh Márk, valamint az ukrán Filip Akilov, aki hazájában bajnok volt, eredményes sportolónak számít. Két, Mariupolból származó, a háború elől a közelmúltban Magyarországra menekült társa is bizonyíthatja tudását. Ők amatőrként szintén a Honvéd sportolói, a profik között – egy éve már van átjárás a két tábor között – minket képviselnek.

Berki Ferenc nagyon készült az áprilisi gálára is, de nem sikerült neki megfelelő ellenfelet találni, ezért a meccse akkor elmaradt. Ezúttal ilyen veszély nem fenyeget, egy kisebb szervezet, az UBF keretein belül Európa-bajnoki címmeccset bokszol.

– Ez a kicsik között egy nagyobb szövetség, amit már jegyeznek a sportágban. A karrierje szempontjából fontos, hogy címmeccsen küzdjön. Természetesen tízmenetes mérkőzést vív, a többiek négyet töltenek a kötelek között. Úgy gondolom, a tavaszinál színvonalasabb gálát sikerül tető alá hoznunk, tíz összecsapásra kerül sor, a főmeccsek előtt az amatőrök harcolnak, három fehérvári is szóhoz jut közülük, ketten a Videotonból, Péntek Martin és Pajor Patrik, a MÁV Előre színeiben pedig Elekes Péter, Márton Balázs tanítványa. A testvérem a 60 kg-ban a kecskeméti Orbán Adriánnal találkozik, utóbbi nagyon tehetségesnek számított, három éve ezüstérmet szerzett az ifi vb-n, majd profinak állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában