Foci

2022.07.15. 13:11

Két hét múlva indul az NB III-as szezon

Az NB III pontvadászatában a labda július utolsó hétvégéjén indul közel tízhónapos útjára. Fejér megyét az előző évekhez hasonlóan hat csapat képviseli két csoportban.

Káldor András

Dencinger Norbert (fehér) és a Bicskei TC csapata gőzerővel készül a bajnoki rajtra

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Labdarúgó-szövetség elkészítette és közzétette a 2022-2023-as idény csoportbeosztását, illetve menetrendjét. Fejér megyéből a Közép csoportban a Dunaújváros FC és az Iváncsa KSE kap majd szerepet.

A Dunaújváros FC együttese hazai környezetben, a Paksi FC II elleni találkozóval kezdi meg a bajnoki küzdelmeket. A DFC a következő két fordulóban szintén fiókcsapatok ellen lép pályára, augusztus 3-án az MTK II otthonába látogatnak, majd augusztus 14-én a Ferencváros II érkezik a Dunaújvárosi Stadionba. Ahogy az előző szezonban, úgy az ezúttal is lesz egy tavaszi idényből előrehozott mérkőzésük lesz Horváth Ferenc vezetőedző csapatának idén, méghozzá a Paks II elleni összecsapást még a téli pihenő előtt, december 4-én lejátsszák a csapatok. A megyei rangadóra az Iváncsa KSE ellen pedig 2022. október 22-én kerül sor.

Az Iváncsa KSE a Szekszárdi UFC vendége lesz a nyitó fordulóban, aztán 2022. augusztus 3-án játsszák az első hazai mérkőzésüket, az ESMTK látogat az Arany János utcai létesítménybe.  

A Nyugati csoportban a Mol Fehérvár II csapata a már évek óta megszokott időpontban, azaz vasárnap délelőtt 11 órakor kezdi a szezont Gyirmót FC Győr II ellen Sóstón, majd a következő két hétvégén megyei gárdákkal játszanak. Előbb az újonc Móri SE-hez látogatnak, ezt követően a Bicskei TC érkezik hozzájuk.

A bicskei gárda Kerecsendi Kiss Márton utcai pályáján több mint három év után találkozik ismét a Mórral. Emlékeztetőül akkor nagy küzdelemben nyert 4-3-ra a házigazda. A sárga-kékek a folytatásban az ETO Akadémia együtteséhez utaznak.

A Móri SE csapata legutóbb a 2012-2013-as szezonban volt tagja a harmadik vonalnak, a 12. helyen zárt a Bakony csoportban, amely a kiesésüket jelentette. A rajt után fogadják a Vidi II-t, majd a Komárom VSE  lesz az ellenfelük.

A Puskás Akadémia FC II az újonc Csornai SE vendége lesz  elsőre, majd az NB II 20. helyén végző, és kiesett III. kerületi TVE-t fogadják. Az első megyei vonatkozású rangadójukat 2022. október 2.-án a Móri SE ellen fogják játszani..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában