Vizes vb

2022.06.23. 21:10

Vegyes nap a vb-n

A FINA vizes világbajnokság csütörtökje a negatív hírekről szólt inkább, bár a nap folyamán úszóink nem teljesítettek rosszul, újabb magyar érem egyelőre nem született

Beke Zsombor

Forrás: AFP

Még szerdán, a szinkronúszók programjában az amerika Anita Alvarez egyéni szabadprogramjának döntőjében bemutatott gyakorlata után elájult és a víz alá merült. A műúszó edzője, Andrea Fuentes ugrott be segíteni, majd a parton gyors egészségügyi ellátásban részesült. Szerencsére gyorsan magához tért, és a csütörtöki napon már ismét beléphetett az uszodába. Szintén a negatív hírek csoportjában tartozik, hogy sajtóhírek szerint a pakisztáni Faizan Akbar a budapesti szállodájába történt megérkezése után eltűnt. A hátúszó tartózkodásáról egyelőre nincs új információ.

Jutott örömteli esemény is csütörtökre, a magyar szinkronúszócsapat bejutott a highlight program döntőjébe. A magyar úszók sem unatkoztak tegnap a Duna Arénában. Délelőtt mindössze ketten maradtak le csak a továbbjutásról, Varga Dominika 50 m pillangón, Késely Ajna 800 m gyorson nem tudott tovább lépni. Az esti döntőkben, illetve középdöntőkben Márton Richárd, Németh Nándor, Holló Balázs és Milák Kristóf alkotta 4x200 méter gyorsváltónk az ötödik helyen ért célba a fináléban. Milák a váltó mellett 100 pillangón is érdekelt volt, a legjobb idővel jutott be a pénteki döntőbe. 200 méter háton Telegdy Ádám  a 6. míg Kovács Benedek pedig 8. lett a szám fináléjában. A nőknél ugyanebben a számban Molnár Dóra és Burián Katalin a fináléba került. 50 méter gyorson sem rendeznek döntőt magyar résztvevő nélkül, Szabó Szebasztián lesz érdekelt a legjobbak között.

Pénteken az úszók döntőin kívül ismét szoríthatunk a több dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda-válogatottnak. Az Olaszország elleni 10-9-es vereség után a mieinknek fontos lenne a győzelem Kanada ellen, hogy az egyenes kiesés szakaszt minél jobb helyzetből várhassák. A vizes világbajnokság vízilabdatornájával kapcsolatos hír, hogy a csütörtöki Olaszország – Kanada találkozót az egészség fontosságának hangsúlyozása mellett elhalasztották a szervezők. A férfi vízilabdázóink brazilok elleni mérkőzése lapzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában