Lezárnák a küzdelmeket

2022.06.17. 16:00

Szombaton, Kecskeméten szerepel az Alba a második bronzmeccsen

Szerdán nyert, szombaton, 18 órakor Kecskeméten lép pályára az Alba kosárcsapata, a kék-fehérek a bronzéremért harcolnak.

Horog László

A fehérváriak vezetőedzője, a német Matthias Zollner reméli, szombaton búcsúznak a 2021-22-es idénytől

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán este a félidőben még két ponttal vezetett a KTE, húsz perc után 42-44 állt a táblán, a folytatásban az albások gyorsan lerendezték a nyitott kérdéseket, a percek múltával egyre jobban elléptek, végül 90-70-es, megérdemelt győzelmet arattak. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban 1-0-ra vezet a Fehérvár, szombaton, a Messzi István Sportcsarnokban szeretnék befejezni a szezont. A kecskemétiek számára már az is hatalmas fegyvertény, hogy idáig jutottak: huszáros hajrával kerültek a középszakaszba, a rájátszást pedig a nem túl sokat ígérő 7. helyen kezdték, ám hatalmas bravúrral, 3-1-es összesítéssel búcsúztatták a friss kupagyőztes Szolnokot. A Körmend elleni elődöntőben is jól harcoltak, 3-2-vel maradtak alul. A Fehérvár elleni ütközetekre mindössze négy, felnőtt játékosuk maradt, az utánpótlás titánjainak kell bizonyítaniuk.  

- Jól kezdtük a szerdai mérkőzést, aztán a második negyedben visszaestünk, de a nagyszünet után elszántan jöttünk ki a pályára, bedaráltuk a foghíjas Kecskemétet, úgy gondolom, szépen játszottunk, megérdemelten nyertünk. Szombaton szeretnénk lezárni a bronzcsatát, ehhez az kell, hogy végig koncentráljunk – mondta az Alba irányítója, Pongó Marcell.

A vezetőedző, Matthias Zollner szerint az első lépést megtették, de úgy készülnek a hétvégi meccsre, mintha 0-0-ra állnának.

- Mindig mondtam, akkor van esélyünk bárki ellen, ha közel negyven percen át fókuszáltan kosárlabdázunk. Szerdán az első negyed kimondottan jó volt, a második nem, túl sokat hibáztunk, ezért vonult a nagyszünetre kétpontos előnnyel az ellenfél. Aztán rendeztük a sorokat, jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. Hosszú ez a szezon, jó lenne már a hétvégén lezárni.

Amennyiben a házigazdák győznek, úgy kedden este ismét találkoznak a felek az Alba Regia Sportcsarnokban. A kecskemétiek a tavaly még Fehérváron dolgozó vezetőedzővel, Forray Gáborral az élen, természetesen kedden szeretnének visszatérni a koronázóvárosba, viszont az albások érthetően minél gyorsabban befejeznék az idényt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában