Küzdelem a bronzért

2022.06.15. 13:00

Szerdán 18 órakor a KTE-t fogadja az Alba csapata

Az Alba a Falco, a Kecskemét pedig a másik vasi alakulat, a Körmend ellen maradt alul az elődöntőben. A hétvégi vesztesek a bronzéremért harcolnak, az Alba Fehérvár szerdán, 18 órakor fogadja a KTE-t.

Horog László

Lukács Norbert (j) motiváltan várja a párharcot

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriak pénteken fejezték be az elődöntős párharcot a Falco ellen, a nyugatiak 3-1- es összesítéssel bizonyultak jobbnak és kerültek a fináléba. A másik ágon a Körmend viaskodott a Kecskeméttel, az Egis vasárnap biztosította helyét a döntőben, 3-2-vel került közelebb az aranyhoz. A Fejér megyeiekre a KTE vár a bronzmérkőzésen, az első ös ­ szecsapásra szerdán kerül sor a Gáz utcában, szombaton az Alföldön találkoznak a felek. – Az elődöntőben hatalmasat küzdöttünk a Falcóval, ha az egész szezont tekintjük, a sárga-feketék megérdemelten léptek tovább – közölte a Fehérvár válogatott irányítója, Pongó Marcell. 

– A pénteki mérkőzés jelentős részében irányítottunk, jobban játszottunk, a végén elkerülhető hármast kaptunk, a hosszabbításban pedig egy gyors indítás után ziccert, ami frusztráló. Az elődöntőnek vége, harcolunk a bronzéremért. Kellemetlen ellenfél a Kecskemét, nem véletlenül jutottak idáig, kiütötték a Szolnokot és a Körmendet is öt meccsre kényszerítették. A kupában kikaptunk tőlük a harmadik helyért vívott összecsapáson, természetesen szeretnénk megszerezni a bronzérmet, szépen zárni az idényt. A bedobó, Lukács Norbert nagyon reméli, megszerzik a bajnokság harmadik helyét. – Négy nagyon szoros meccsen vagyunk túl, kiestünk az elődöntőben, úgy gondolom, a szerencsén múlt. 

A legutóbbi, fehérvári összecsapáson komoly előnyt építettünk, nyerhettünk volna, szerintem a szombathelyiek sem gondolták, hogy ekkora csatára kényszerítjük őket. Minden meccsen azt éreztem, komoly esélyünk van a sikerre. Meg kell találnunk a motivációt a bronzmeccsek kapcsán, nyilvánvalóan harmadiknak sokkal jobb lenni, mint negyediknek. Sokszor játszottunk a szezonban a kecskemétiekkel, jól ismerjük egymást. Nagyon jó edzőjük van Forray Gábor személyében, a kupában jobbak voltak a debreceni döntőben, megérdemelten nyertek ellenünk, remélem, ezúttal minden másként lesz. Figyelnünk kell rutinos játékosaikra, főként az amerikai hátvéd, Xavier Pollard kiváló, mindig képes extrát nyújtani. 

A kék-fehérek csapatkapitánya, Vojvoda Dávid remekül teljesített az elődöntőben is, az utolsó találkozón húsz ponttal csapata legjobbja volt. – A KTE a bajnokság legrutinosabb gárdája, évek óta együtt játszanak, mindenki tisztában van vele, mi a feladata a csapaton belül. Kőkemény párharcra számítok, ahol maximális odafigyelés kell, hogy érmet szerezzünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában