Erősemberek

2022.06.14. 10:43

Fejér megyei diadalt eredményezett a kalocsai crossover ob

Második alkalommal, múlt hétvégén Kalocsán rendezték meg a CESA® Crossover Páros OB 2022-t.

Elekes Gergő

Kovács Ferenc (b) és Mounier Stephane párosa ezúttal nem talált legyőzőre

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A 13 órakor kezdődő eseményen öt duó mérte össze erejét hét versenyszámban. Elsőként a páros kamionhúzás érkezett, mely során a csapat mindkét tagjának egy 8,5 tonnás kamiont kellett egy lejtőn felhúznia, 20 méteres távon. Ez volt az egyetlen szám, ami a csapatok mindkét tagját megdolgoztatta, innentől kezdve ugyanis megoszlottak a feladatok a tagok között. Másodikként a 250 kg-os láncos lengő 10 méteres cipelése várta a versenyzőket, amit aztán az egykezes óriás maxra kinyomása követett. 

A negyedik feladat során - mely megidézte a felföldi játékokat - 5 darab 10-18 kg közötti súlyt kellett minél gyorsabban egy 4,30 méter magas póznán áthajítani, melyet szintén egy felföldi versenyszám, a 4,5 m hosszú, 45 kg-os pózna átfordítása követett. Itt mindenkinek két próbálkozási lehetőség állt rendelkezésére.

A versenyt a körből kitolás, majd a bothúzás zárta.

A nap végén abszolút Fejér megyei siker született, hiszen 32 ponttal az első helyen a székesfehérvári Mounier Stephane és a Polgárdiból érkező Kovács Ferenc párosa végzett. Őket a korábban crossoverben legyőzhetetlennek számító sárosdi Mészáros Dávid és a zichyújfalui Vizi György párosa 29 ponttal a második, míg Zsámbok Zsolt és a lepsényi Zsuppán Csaba duója 20,5 ponttal a harmadik helyen követte. A versenynek további két Fejér megyei versenyzője is volt az erősemberek világát kóstolgató Bodó Tamás és Varga József személyében.

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A következő hétvége sem lesz egy fokkal sem könnyebb, pénteken masters páros ob Balatonbogláron, szombaton Balatonlellén a Prémium Liga első állomása, vasárnap pedig a CESA Talent Tehetségkutató Program második fordulója várja a sportembereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában