Vegyes élmények

2022.06.08. 11:00

Bőke Béla felemás érzésekkel tért haza Valenciából

Egyik szeme sír, a másik nevet Bőke Bélának, a Vértesi Tömegsport Egyesület karatemesterének. Tanítványa mérsékelten szerepelt az IFK világbajnokságon, ő maga pedig átvette 5. danját.

Németh Krisztián

Bőke Béla és David Pickthall, az IFK elnöke az 5. dant igazoló oklevéllel

Forrás: A klub

Nem kérdés, a szakvezető természetesen jobban örült volna, ha tanítványa, Kántor Viktória jobb élményeket szerez az IFK világszervezet világbajnokságán. Ám a valenciai túra érdemi része nem sikerült jól az U18-as, –55 kilogrammos súlycsoportban szereplő karatékának.

– Egy frontális fejrúgást nem tudott kivédeni, és nem tudta megfordítani a meccset a bolgár lány ellen. Nehéz ágat kapott. A magyar csapat a negyedik helyen zárt az éremtáblázaton, ehhez mi sajnos nem tudtunk sokat hozzátenni. Egy hét múlva a KBU világszervezet világkupáján bizonyíthat, addig gyakorolnunk kell, hogyan tud felállni vert helyzetből – szögezte le Bőke Béla.

A mestert nem csak kellemetlen meglepetés érte a napos Valenciában. A megnyitó ünnepségen derült égből villámcsapásként jött a pillanat, amikor az IFK elnöke, David Pickthall átadta az 5. danjáról szóló oklevelet.

– Nem számítottam rá, hogy bármi történni fog, olyannyira nem, hogy még elegáns öltözetet sem vittem magammal – mondta a kisebb kihagyással 1983 óta karatézó mester, aki a sportág berkein belül immáron a shihan, azaz „mester” megszólításra is érdemes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában