Frissen Fejérből

2022.05.25. 11:47

Boros Pál kerékpárost köszöntötték 75. születésnapján

75 éves lett a Videoton SC korábbi válogatott országúti kerékpárosa, Boros Pál. A még mindig aktív bringást jelenlegi klubtársai, a Szingo SE kerékpárosai köszöntötték meglepetésszerűen.

Ferencz Balázs

Forrás: Simon Erika

Nem szokatlan látvány a fehérvári belvárosban, hogy „SZINGÓ” fel iratú mezben tekerők csoportja foglal helyet valamely vendéglátóüzlet teraszán, s megosztják az országúton szerzett élményeiket egymással, vagy az épp arra sétáló érdeklődő ismerősökkel. Azonban május 22-én, vasárnap reggel különleges eseményre gyűltek a Szingósok az Országalmánál.
Újabb közös bringázásra invitálták a Videoton korábbi válogatott, sokszoros magyar bajnok, nemzetközi versenyeket is nyert kerékpárosát, Boros Pált. Aki 75. születésnapját ünnepelte a nyeregben, még mindig rendkívül aktívan. A fiataloknak is fel kell pörgetniük a lábukat olykor, ha lépést akarnak tartani vele az aszfaltcsíkon.  Boros Pál meghatottan fogadta a klub köszöntését, Oláh Gábortól, az egyesület elnökétől a nagy ikon, Eddie Merckx nevével ellátott biciklis mezt vehetett át.

A közös fotók elkészülte, a mosolygós ölelkezések után aztán a csapat kerékpárra pattant, s megindult a megye dimbes-dombos országúti kihívásai felé, hogy örömtekeréssel mulassák a vasárnapot.
Fotódokumentáció ugyan nincs róla, de bizonyos, hogy a közel száz kilométeres bringázást követően az ünneplő sereg betért egy alkoholtartalmú italokat is kínáló egységbe, s ivott némi frissítőt Boros Pál tiszteletére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában