Bence belépője a Barcába

2022.05.31. 17:28

Boroica Bence László az FC Barcelona fővárosi akadémiáján pallérozódik

Boroica Bence László átlagos móri diák. Ebben a városban született és itt tölti hétköznapjait, amely igen változatos. Kitűnő tanuló, szabadidejét a foci tölti ki. Profi labdarúgó szeretne lenni. Jó úton halad, hiszen három éve a Budapesten működő FC Barcelona edzőközpont igazolt labdarúgója. Szerződése tizenkilenc éves koráig szól.

Nédó Géza

Forrás: Nédó Géza

Bence különös tehetségére – három évvel ezelőtt – szülei figyeltek fel. Édesanyja egyik este az internetet böngészte, s ráakadt a Barcelona Labdarúgó Akadémia budapesti honlapjára. Hírül adták, hogy tehetséges labdarúgópalántákat keresnek. Jelentkeztek a felhívásra, majd hamarosan a megadott helyen és időben megjelentek.

Utólag tudták meg, hogy akkor, a Barca felhívására több mint 12 000 gyermek jelentkezett, de felvételt csak 72-en nyertek. Igaz, azóta többen is lemorzsolódtak. Boroica Bence László ott volt a legjobbak között.

Nagy volt az öröm, ám bizonyos áldozatvállalással járt a felvétel: heti négy edzés Budapesten. Bence apukája a pilóta, az edzésnapokon irány a pesti pálya. A család vállalta a plusz költséget, fáradságot, hiszen Bence boldog jövője a tét. Főhősünk ezalatt Móron járt, illetve jár ma is iskolába, ahol társai és tanárai elfogadták a megmásíthatatlan tényt, miszerint „köztük él a jövő nagy focireménysége”. Bence a tanulásban is élen jár. Részt vett egy országos tanulmányi versenyen (természetrajzból) ahol harmadik helyezést ért el.

Forrás: Nédó Géza

De vissza a focihoz. Bence tehetsége folytán a legjobb csoportba került, ahol nagyon komoly edzések folynak. Spanyol szakemberek irányítják a munkát. A tréningek abban térnek el a magyartól, hogy sokkal gyorsabbak, keményebbek. Még arra is felkészítik őket, hogy mi történik akkor, amikor az ellenfél letámadja őket, a váratlan dolgokra is megtanítják őket. Nem véletlen, hogy Bence a jövőjét a La Ligában, a spanyol bajnokságban képzeli el. Persze ha idehaza egy jó NB I-es csapat hívná, szívesen menne. Nagy vágya még, hogy egyszer a világ legszebb dallamát hallja címeres mezben: a magyar Himnuszt. Rajta múlik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában