Magyar férfi jégkorong-válogatott

2022.04.20. 13:50

Van még hova fejlődniük

A május eleji, ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott az egyik vb riválisától kapott ki Székesfehérváron simán, 3-0-ra.

Beke Zsombor

Horváth Milán a Magyarország-Szlovénia mérkõzésen

Forrás: Árvai Károly / MW

Május 3. és 8. között rendezik meg Ljubljanában a divízió I/A-s világbajnokságot, a tét nem kicsi, hiszen az első két helyezett feljuthat az elit mezőnybe, vagyis az A csoportba. Erre a papírforma alapján Magyarországnak és Szlovéniának van a legnagyobb esélye. Ez a két gárda csapott össze kedd este Székesfehérváron egy felkészülési mérkőzésen. A mieink keretében immáron ott voltak az Erste Liga döntőt játszó jégkorongozók, illetve az ICEHL fináléjában érdekelt fehérvári hokisok is. A mérkőzésen egyik csapat sem játszott igazán meggyőzően, a felkészülés eleji forma és az összeszokottság hiánya meglátszódott. Sean Simpson együttese az első két harmadban mindössze négyszer lőtt kapura...


– Látszott rajtunk, hogy még csak pár napja edzünk együtt, nem volt túl olajozott a gépezet, akadoztak a korong kihozatalaink. Meg kell találnunk azt az utat, amit követnünk és játszanunk kell a világbajnokságon. Reméljük ott majd meg tudjuk őket verni – nyilatkozta lapunknak az első felnőtt világbajnokságára készülő Horváth Milán, a Hydro Fehérvár AV19 hátvédje. – Jó érzés itt lenni a srácokkal. Személy szerint még nekem is meg kell találnom azt a hokit, amit játszanom kell, de össze áll majd a kirakós. Videózunk, megbeszéljük a taktikát, ezeket pedig már csak át kell vinnünk majd a jégre.


A vasárnap csatlakozók nincsenek könnyű helyzetben, hiszen egy végletekig kiélezett rájátszással és néhány nap pihenővel a hátuk mögött vágtak neki az edzőtábornak. Idő még van a felfrissülésre, hiszen a világbajnokság két hét múlva kezdődik majd Szlovéniában.


– Kis szerencsével lőhettünk volna gólt, de ez a 3-0 úgy gondolom a mai mérkőzés alapján reális eredmény. A fásultságot nem is a döntő, hanem az utána lévő néhány nap pihenő okozza, hiszen a rohanásból hirtelen leálltunk – mondta a szövetség honlapjának Magosi Bálint. – Nekivágtunk a felkészülésnek, jelenleg itt tartunk, látszik, hogy van még hova fejlődnünk, de ez egy jó ébresztő volt. Úgy gondolom, sokkal több egy az egy elleni párharcot kell majd megnyernünk, mert ebben kritikán aluliak voltunk a szlovénok elleni találkozón. Kicsit határozottabbnak kell lennünk a koronggal és anélkül is.


A világbajnoki felkészülés folytatódik tovább, a következő tesztmérkőzésen Ukrajna lesz az ellenfél pénteken 19 órától a Vasas Jégcentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában