Sulitenisz, tenisz-suli

2022.04.25. 18:18

Újabb nemzetközi utánpótlás tornát rendez a Kiskút TK

Nemzetközi utánpótlás torna kezdődött hétfőn a Kiskút Tenisz Klubban. A házigazda négy versenyzőjét indítja.

Németh Krisztián

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Míg a napsütötte szabadtéri salakos pályákon az ötödik éve működő Sulitenisz program keretében egymásnak adják az ütőt és a labdát a kisiskolások (több mint félszázan), addig a fedett pályákon nemzetközi junior torna zajlik. A pillanatkép eklatáns példája a Kiskút Tenisz Klub hitvallásának: a gyerekek, akikkel megszerettetik a mozgást és a teniszt, és a kicsivel idősebbek, akik már nemzetközi szinten űzik a világ egyik legnépszerűbb sportágát.

A KTK utánpótlás-nevelése számára is remek alkalom az ötös kategóriájú ITF torna, amelyen 18 éves fiúk és lányok mérik össze tudásukat.

A házigazda négy versenyzőjét indítja, többségük még csak 16 éves. Budai Zoltán, Juhász Bence, Kurucsai Dominik, valamint Szabó Lora veselkedik neki a főtáblán a Viszló Kupának.

- Nem lesz egyszerű dolguk, hiszen idősebbek ellen játszanak. Reménykedünk a jó eredményben, itthon szerezhetnek junior világranglista pontokat. A fiúknál erősebb, mint a mezőny, mint a lányoknál - közölte Galambos Gábor versenyigazgató.

 Viszló Csaba, a Kiskút Tenisz Klub elnöke és Galambos Gábor versenyigazgató Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Viszló Csaba klubelnök hosszú távú céljai között továbbra is fontosnak tartja, hogy idővel nemzetközi felnőtt tornát rendezzenek.

- Ehhez a Magyar Tenisz Szövetség, a kormányzat, és a város segítsége is szükséges lehet, mert komoly versenyt csak jelentős pénzdíjjal lehet rendezni, ezt a klub anyagi lehetőségei nem engedik meg. Tárgyalások zajlanak, lehet, hogy egy Challenger versenyt már rendezünk idén - mondta Viszló Csaba.

A Viszló Kupa főtáblás küzdelmei kedden kezdődnek, az egyes és a páros finálékat vasárnap rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában