Sokkal több volt a mérkőzésben

2022.04.06. 20:41

Nem játszott alárendelt szerepet az Aqvital FC gárdája

A Merkantil Bank NB II 31. fordulójában a feljutásért harcban álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen megvolt az AFC Csákvár lehetősége a pontszerzésre.

Káldor András

Többször veszélyeztette a hazaiak kapuját az AFC Csákvár (sárga)

Forrás: Frank Yvette

Minden kétséget kizáróan vasárnap az NB II-es idény egyik legnagyobb meglepetését okozta a szegedi együttes azzal, hogy a feljutásra esélyes DVTK otthonában 5-0-s győzelemmel zárt. Ez természetesen növelte esélyüket az AFC elleni összecsapáson, bár a csákváriak is öt gólt lőttek, és lelépték a III. Kerületi TVE együttesét. Mindenesetre Vukmir Dragan a vendéglátók mestere – aki Bicskén érte el eddigi legnagyobb edzői sikerét azzal, hogy az NB III-ba vezényelte a sárga-kék legénységet – semmit nem bízott a véletlenre, feltétlenül hitt a győzelmükben, és ennek hangot is adott a meccset megelőzően.

 

– Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ellenfelünk lendületben van, az előző fordulóban közvetlen riválisát győzte le és jól is játszottak. Hazai pályán játszunk, így természetesen fontos számunkra a győzelem.

 

Gajdos Zsolt, Farkas Aurél és Bencze Márk korábban a vendégek játékosa volt, úgyhogy ez is pikantériáját adta a találkozónak.

 

A 17. percben Kovács Milán 23 méteres lövése megpattant egy védőn, a labda a bal kapufa mellett egy méterrel hagyta el a pályát. A 24. percben Mim Gergely a jobb oldali alapvonalról középre emelt, Molnár Rajmund a 11-es pontról ollózva a bal kapufa mellé lőtt. Majd a 33. percben kecsegtető helyzetben Da­nilo Pejovics egy szöglet után hat méterről fejelt Auer­bach Martin kezébe. A 43. percben Csoboth Kevin keverte meg Vaskó Tamást, aki a 16-oson belül buktatta a középpályást. A büntetőt egy perccel később Horváth Krisztofer magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba, 1-0.

 

A fordulást követően az 59. percig kellett várni az első valamirevaló lövésre, Kovács M. 24 méteres löketét védte Auerbach. Ettől függetlenül a folytatásban jobban játszott a Csákvár, míg a Szeged láthatóan idejekorán az eredmény tartására törekedett. A 82. percben valóságos tűzijátékot rendezett az Aqvital FC a hazai 16-oson, többen is lövőhelyzetbe kerültek, de végül szögletre pattant a labda. A 86. percben Major Gergő csúszott össze Gréczivel, össze is akaszkodtak, a csákvári védő megkapta második sárga lapját, ezzel a pirosat, és így előbb jutott társainál meleg vízhez.

 

Jegyzőkönyv

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0) 
Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Oláh Gábor (Baghy, Urgyán). 
Szeged: Molnár-Farkas – Ódor, Vári, Pejovic, Bencze – Kovács M., Farkas A., Kővári (Kóródi, 55.) – Csoboth (Gréczi, 71.), Horváth K. (Debreceni, 89.) – Gajdos. Vezetőedző: Vukmir Dragan. 
Csákvár: Auerbach – Major G., Vaskó, Karacs, László – Mészáros D. (Derekas, 55.), Ominger – Mim (Torvund, 69.), Kártik (Magyar Zs., 69.), Baracskai (Tamás N., 55.) – Molnár R. (Makrai, 83.). V.edző: Tóth Balázs. 
Gól: Horváth K. (11-esből, 44.). Kiállítva: Major (86.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában