Kézilabda

2022.04.03. 19:48

„Négypontos” meccsen előzött az MTK

Az azonos pontszámmal álló Dunaújvárosi Kohász KA és az MTK Budapest csatájából a fővárosiak jöttek ki győztesen a K&H Liga női kézilabda NB I 20. fordulójában.

Ferencz Balázs

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

MTK Budapest – Dunaújvárosi Kohász KA 32-30 (19-15)
Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 200 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
A DKKA gólszerzői: Farkas 10, Szalai 4, Bulath 3, Kazai 3, Weisheitel 3, Horváth 3, Nick 2, Polics 1, Mrmolja 1.
Kiállítások: 12 ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/6 ill. 4/4


A forduló előtt a DKKA a nyolcadik, az MTK a kilencedik pozíciót foglalta el a tabellán, de mindkét csapat 16 pontot gyűjtött vasárnap délutánig. Így alsóházi rangadóvá avanzsált a csata, melyet a Kohász kezdett jobban. Kazai és Szalai találataival szerzett kétgólos előnyt a dunaújvárosi együttes, amit a hazaiak hamar eltüntettek. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, a DKKA araszolt előre, de egygólos fórját rendre egalizálták Pelczéderék. A 18. percben, Dakos Noémi találatával vezetett először az MTK. Ekkor olyannyira lendületbe jöttek a kék-fehérek, hogy el is tudtak lépni, három-négy gólos távolságon tartotta a vendégcsapatot. A szünet előtt Bulath Anita kozmetikázott a már-már magabiztos MTK-vezetésen, 19-16.


Vágó Attila lányai a második félidő elején akár kapaszkodhattak is volna, hiszen Szabó Laura kétperces büntetése nyomán emberelőnyben kézilabdázhattak, azonban ebből is a fővárosiak jöttek ki jobban, két góllal is hizlalni tudták a differenciát. A 37. percben kért időt Vágó Attila, s a taktikai szünet után meg is újult a Kohász. De a feltámadás csupán tiszavirág életűnek bizonyult, a nagy elánnal játszó MTK ismét elhúzott (27-20–44. p.) Az utolsó 15 percben nagy erőket mozgósítottak a dunaújvárosiak az újabb felzárkózás érdekében, azonban a végül 10 gólig jutó Pál Tamara rendre lehűtötte a Kohász fellángolásait. Akkor került bajba a fővárosi egylet, mikor vezérét, Pál Tamarát kiküldték 2 percre, de a hátralévő egy perc már kevés volt arra, hogy négyet hintsen a DKKA. Farkas Johanna és Weisheitel jóvoltából csak kettőt sikerült berámolni, így az MTK Budapest 32-30-as győzelemnek örülhetett, amivel megelőzte közvetlen riválisát.
 

A DKKA szombaton az Alba FKC vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában