Felkészülési meccs

2022.04.18. 15:55

Fontos teszt jön a magyar válogatott jégkorongozók számára

A május eleji jégkorong-világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott kedden 19 órától a királyok városában játssza második felkészülési mérkőzését. Minden bizonnyal jó néhány olyan játékossal, akik a Hydro Fehérvár AV19-cel történelmi idényt produkáltak.

Beke Zsombor

Forrás: Dömötör Csaba / MW-archív

A magyar jégkorong-válogatott jó esélyekkel utazik majd a szlovén fővárosba, hiszen az orosz-ukrán helyzet miatt átalakított mezőnyben (sorrendben Dél-Korea, Litvánia, Szlovénia és Románia lesz majd az ellenfél) Sean Simpson együttese papíron Szlovéniával harcolhat majd az első helyért a divízió I/A-s megmérettetésen. A nemzeti csapat már egy felkészülési találkozón túl van, akkor még  foghíjas, több fiatalra épülő kerettel felállva Ukrajnát verték a mieink 3-1-re Miskolcon, a hazai gólok közül kettőt Tóth Richárd szerzett, míg a végeredményt a 37. percben Kreisz Brúnó állította be.


A második, keddi tesztmérkőzés még fontosabb állomása lesz a felkészülésnek, hiszen a magyarok kerete kiegészült a fehérvári, csíkszeredai és ferencvárosi játékosokkal is. Arról nem beszélve, hogy  a ljubljanai legfőbb rivális ellen mérettetik meg magukat a mieink. Sean Simpson vasárnap óta 28 jégkorongozónak tart edzéseket, a Hydro Fehérvár AV19-et hat játékos képviseli jelenleg: Horváth Milán, Magosi Bálint, Terbócs István, Erdély Csanád, Hári János, valamint Mihály Ákos. Bartalis István egész szezonban sérüléssel bajlódott, így az ő világbajnoki részvétele az orvosi vizsgálatok eredményein múlik majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában