Jégkorong

2022.04.11. 12:59

Aranyéremmel zárták az ifik az idei szezont

Az elmúlt napokban az Ifj. Ocskay Gábor Nemzeti Jégkorong Akadémia két korosztályos csapata is az aranyéremért küzdött. Az U18-as gárda sikerrel vette az akadályt, míg az U21-es együttesnek be kellett érnie az ezüstéremmel.

Beke Zsombor

Forrás: A klub

Az U18-as csapat a döntő ötödik mérkőzésén fogadta a DVTK Jegesmedvék akadémiáját. Maga a fináléban 3-1-re vezetett a Fehérvár, miután pályaelőnyről kezdve először a raktár utcában nyert 4-3-ra, majd Miskolcon 5-2-re győzött Ondrejcik Rastislav gárdája. A párharcban így már 2-0 volt az állás a Fejér megyeiek szemszögéből, de aztán a széria harmadik mérkőzésén a DVTK 3-2-re nyert Székesfehérváron. Ez ébresztőt fújt a Nemzeti Jégkorong Akadémistáknak, 5-2 arányban nyertek idegenben. A döntő ötödik találkozóján hazai környezetben zárhatták le a nyitott kérdéseket a kék-fehérek, és éltek is ezzel a lehetőséggel. A második harmadban szerezte meg a vezetést a Fehérvár Németh Zalán révén, majd a harmadik játékrészben Lőczi Barnabás növelte kettőre az előnyt. Ugyan erre tíz perccel a mérkőzés vége előtt még volt válasza a miskolciaknak Pásztor Józsefnek köszönhetően, az aranyérem végül az Ifj. Ocskay Gábor JA fiataljai nyakába került.


– Hatalmas teljesítmény a srácoktól ez a bajnoki cím. Sokszor voltunk hátrányban a szezon során, de itt a végére jól összeszedtük a sorainkat. Nagyon örülök a fiataloknak, akik kemény munkával érték el az idény eleji céljainkat – mondta az akadémia oldalának Ondrejcik Rastislav vezetőedző.


Ami az ifjúságiaknak összejött, az a junioroknak nem. A Budapest Jégkorong Akadémia elleni döntőben a hetedik találkozót rendezték meg a hétvégén. Vaszjunyin Artyom együttese végletekig kiélezett mérkőzésen maradt alul a fővárosiakkal szemben, 3-3-as rendes játékidő után a hosszabbítás döntött, a fehérváriaknak be kellett érniük az ezüstéremmel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában