A sárga-feketék érkeznek

2022.04.08. 18:08

A regnáló bajnokot, a Falcót fogadják az Alba Fehérvár kosarasai

A megszokottnál lényegesen korábban, szombaton, 15.15-kor dobják fel a labdát a Falco elleni kosaras bajnokin, a Gáz utcai csarnokban.

Horog László

Forrás: Unger Tamás / Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A regnáló bajnok vasiak első helyen fejezték be az alapszakaszt, mögöttük a Szolnok következett, a Körmend és az Alba. A szombathelyiek mindössze háromszor botlottak, egyszer a fehérváriak ellen. Október elején, a második fordulóban a nyugatiak simán, 98-66-ra győztek a Gáz utcában, a december 30-án, a nyugati határszélen vívott derbin viszont taktikus játékkal megérdemelt, 93-91-es sikert aratott Matthias Zollner együttese. A meccs legjobbja a 24/15 pontot jegyző amerikai irányító, Jonathan Stark volt, de hozzátett a sikerhez a szintén jól teljesítő Fakuade (14/3), Vojvoda (13/3) és Szabó (13/3) is.

 

A múlt hétvégén mindkét brigád Debrecenben volt érdekelt, a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjében, a Fejér megyeiek az első akadályt sikerrel vették, a házigazda DEAC-ot verték magabiztosan, azonban a nyugatiak hatalmas meglepetésre már az első játéknapon megrogytak, a későbbi ezüstérmes – az elődöntőben az Albát búcsúztató - Szeged verte őket. Azóta a Falco nem lépett pályára, a fehérváriak szerdán, Körmenden vendégeskedtek, a bajnoki középszakasz első fordulójában, a felsőházi derbi hajrájáig Vojvodáék domináltak, többször is megléptek, ám az Egis mindig visszakapaszkodott. Három perccel a vége előtt a vendégek vezettek, mégis a hazaiak 90-80-ra nyertek, a találkozó utolsó 11 pontját ők szerezték.

 

– Úgy gondolom, hogy a Körmend ellen az első három negyedben egyértelműen mi irányítottunk, pedig voltak hiányzóink – közli a hátvéd, Takács Milán. - Az utolsó percekben több hibát vétettünk, mint ellenfelünk. Emellett sok második esélyt adtunk a körmendieknek azzal, hogy fontos szituációkban több alkalommal tudtak támadólepattanót visszaszedni. Összességében megérdemelt hazai siker született. A Falco ellen szeretnénk hazai pályán javítani, más célunk nem lehet, mint a győzelem. Nagyon nehéz mérkőzést várok, kulcsfontosságú lesz, hogy védekezésben miként tudjuk kontrollálni válogatott játékosaikat. Támadásban sokat számíthat, ha sikerül gyorsindításos kosarakat szereznünk, stabil védekezésből építkezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában