Jégkorong

2022.03.25. 13:50

Újra hazai pályán bizonyíthat a Volán

Szombaton 17.30-kor a Hydro Fehérvár AV19 a Villach jégkorongcsapatát látja vendégül az ICEHL elődöntőjének második mérkőzésén.

Beke Zsombor

Forrás: Fehér Gábor / FMH-archív

Fotó: Fehér Gábor

Az osztrák csapat kezdhette pályaelőnyről a négy győzelemig tartó párharcot, a karintiaiak pedig nehezen, de éltek vele és 1-0-ra vezetnek az elődöntőben. Pedig fehérvári szempontból jól indult a csütörtöki találkozó, hiszen három perc eltelte után 2-0-ra vezetett a Volán, de a középső harmadban egyenlített a Villach. A harmadik harmadban és a ráadásban az enyhe Fejér megyei fölény ellenére a hosszabbításban az osztrákok vitték be a mindent eldöntő találatot.


– Jó meccs volt, igazi playoffhoki, az elődöntőben vagyunk – mondta a klub honlapjának Kevin Constantine, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Jól kezdtük a találkozót, de a Villach az egész évben megmutatta, hogy tudnak gólokat szerezni és visszajönni a mérkőzésbe. Ezzel tisztában voltunk. Ez így is történt. Kicsit jobban játszottak nálunk a második harmadban, és ismét nyílttá tették a mérkőzést. A playoffban a hosszabbítás egészen más, nem erre készülünk az egész évben, más a pszichológiája, igazi kitalálóssá válik, amikor a ráadásban dől el a találkozó. Végül ők szerezték a gólt, jól dolgoztak. De igazán szórakoztató ez, valami olyan, aminek a része akarsz lenni.


A párharc második, fehérvári mérkőzésén 17.30-kor dobják be a pakkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában