Egyéni rekordja ellenére is bosszús

2022.03.01. 15:28

Tóth Norbert a fedettpálya bronzérmese

Az olimpikonok mögött végzett a harmadik helyen a fedett pályás atlétikai magyar bajnokság 5000 méteres gyalogló számában a fehérvári Tóth Norbert. Immár a Honvéd Szondi SE színeiben.

Ferencz Balázs

Forrás: Egyesület

Fontos mérföldkövet hagytak maguk mögött a székesfehérvári gyaloglók. Az Őze Tibor óvó szárnyai alatt nevelkedett, kiemelkedő eredményeket elérő atléták a Hunyadi DSE-ből edzőjükkel együtt az EMMI által kiemelt egyesületté avanzsált Honvéd Szondi György SE-be igazoltak. A Hunyadiban rendkívül alacsony költségvetéssel dolgozó gyaloglók sokkal nyugodtabb, stabilabb körülmények között sportolhatnak, edzhetnek, versenyezhetnek, edzőtáborozhatnak, ráadásul három edzőt is alkalmazni tud a szakosztály. A válogatott kerettagság közelében járó gyaloglóknak sportösztöndíjat ajánlott fel az egyesület, amit Csörgő Dóra nem fogadott el, a BHSE-hez igazolt. Tóth Norbert azonban élt a lehetőséggel, s már a nyíregyházi fedettpályás magyar bajnokságon igyekezett is meghálálni a támogatást.

Az 5000 méter férfi mezőnye igen erős volt, olimpiát, világversenyeket megjárt gyaloglók sorakoztak fel a rajtnál. Közülük is kiemelkedett Helebrant Máté és Venyercsán Bence, akik ki is bérelték maguknak az első két pozíciót. Tóth Norbert azonban új egyéni csúccsal a harmadik helyen ért célba 21 perc 15,52 mp-es idővel. A fehérvári legény így sem volt elégedett.

– Három sárga lapos figyelmeztetés miatt 30 másodperces büntetést kaptam, amelyet egyáltalán nem értek. A bírónak kötelessége lenne felmutatni nekem a lapot, nem pedig csak úgy beküldeni a zsűrinek, hogy nekem arról fogalmam sincs. Annak azonban tudok örülni, hogy a büntetés ellenére is tudtam hozni a harmadik helyet, akkora előnyöm volt a többiekkel szemben. Amiért jöttem, azt sikerült elérnem –mondta a 21 esztendős Tóth Norbert.

Edzője, Őze Tibor hozzátette, hogy a Szondi nyugodt feltételeket biztosít a felkészüléshez.

– Éppen ezért nem is lehet más célunk, mint hogy a három hét múlva Békéscsabán megrendezendő 20 kilométeres bajnokságon megszerezzük a korosztályos bajnoki címet, a felnőttek versenyében pedig szintén dobogóra szeretnénk állni. Az igazi örömet az jelentené, ha sikerülne elérni a jövő évi U23-as Európa Bajnokság nevezési szintjét – fogalmazott a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában