Minifutball

2022.03.17. 14:38

Sorsoltak az Európa-bajnokságra

Június 4-én kezdődik Kassán a minifutball Eb, a sorsolást a szlovák fővárosban tartották. A mieink a csoportküzdelmek során az ukránokkal, a törökökkel és a portugálokkal találkoznak.

Horog László

A 2017 júniusában, a csehországi Brnóban rendezett Eb-n bronzérmes lett a magyar válogatott

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Harmadik nekifutásra biztosan sikerül megrendezni a kispályás futballisták kontinensviadalát, 2020-ban és 2021-ben a pandémia keresztülhúzta a számításokat, északi szomszédaink nem fogadhatták a legjobb együtteseket. Pozsonyban került sor a 2022-es Eb sorsolására, Ukrajna, Törökország és Portugália együttesét rendelte mellénk Fortuna. A korábbi, előkelő helyezéseknek hála a magyarok kiemeltként várhatták a ceremóniát, a vendéglátó szlovákokat, a legutóbbi győztes cseheket és a rekordbajnok románokat elkerülték az első körben. Az erőpróbára június 4-től kerül sor a szlovák acélvárosban, a finálét június 11-én rendezik, az esemény házigazdája a 8500 néző befogadására alkalmas Steel Arena.

 

- Kaphattunk volna könnyebb, de nehezebb ellenfeleket is – mondja Nagy Lajos, a mieink szövetségi edzője. A 2019-es vb-n, Ausztráliában a negyeddöntőben találkoztunk az ukránokkal, bár 3-0-ra nyertünk, nem volt könnyű meccs. A törökökkel a 2016 nyarán, a Fehérváron bonyolított Eb-n mérkőztünk, Horváth Zsolt, Fekete Róbert, Szűcs Richárd és Nagy Zsolt Attila góljaival 4-2-es győzelmet arattunk, egy évvel később, a csehországi Brnóban, a nyolcaddöntőben 1-0-ra vertük őket Szabó Zsolt találatával. A portugálokkal még nem találkoztunk, komoly futballkultúrával rendelkeznek, biztosan erős csapattal érkeznek. A korábbi eredményekből komoly következtetéseket nem érdemes levonni, amatőr sportágról lévén szó, mindig feltűnhetnek új tehetségek, akik átrendezhetik a korábbi erőviszonyokat. A csoportmeccsek négy napon át zajlanak, három derbit vívunk gyors egymásutánban. Kassa nincs messze, reménykedünk abban, hogy sok szurkoló elkísér bennünket, remek hangulatot teremt a meccseinken. Komoly céljaink vannak, a csoportból továbbjutás az alap, szeretnénk éremért küzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában