Röplabda

2022.03.29. 12:30

Nem teketóriázott a Loki

A férfi röplabda NB I. Liga 1-4. helyért zajló rájátszásának 2. játéknapján a MÁV Előre SC-Foxconn együttese magabiztosan győzte le a tabellán mögötte álló riválisát, a Dág KSE csapatát.

Káldor András

Végig jól működött a MÁV Előre (fehér) sánc munkája

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A tabella éléről várta ellenfelét a MÁV Előre-Foxconn gárdája, ráadásul egy esetleges vereséggel se csúszott volna vissza a második helyre. Váltott vezetések után 22-19-et követően már nem volt kérdéses, hogy behúzzák a fehérváriak az első szettet. A folytatásban 8-8-at követően zsinórban négy pontot gyűjtöttek a kék-fehérek, ez pedig megadta az alaphangot a továbbiakban, amikor már 15-9-nél hatpontos volt a MÁV előnye.
A harmadik játszma 13-13-ig nagyon szoros csatát hozott, felváltva vezettek a csapatok. Innentől viszont a újfent a vendéglátók percei következtek, Valdas Listanskis három és Boa Szabolcs egy pontjával 17-13-as előnybe kerültek. A Dág azonban nem adta fel, és 19-nél utolérte házigazdáit. Majd 20-nál és 21-nél is egyenlő volt az állás. A végjátékot viszont Dávid Zolán tanítványai bírták jobban, négy egymást követő ponttal, és biztosan megnyerték ezt a bajnokit is.

 

MÁV Előre SC-Foxconn – Dág KSE 3-0 (21, 21, 21)
Székesfehérvár, 100 néző.
Vezette: Varga András, Soltész Róbert.
MÁV Előre SC-Foxconn: Deliu, Balázs, Boa, Listanskis, Kulcsár, Kholman. Csere: Takács M. (liberó), Tóth K. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Dág KSE: Kara, Barkóczy, Kun, Flaschner, Eow, Oláh. Csere: Balázs, Bene (liberó). Vezetőedző: Zirigh Balázs



 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában