Betegségek miatt sok találkozót kellett kihagynia

2022.03.01. 18:55

Nehéz hónapok vannak Szilágyi Dorottya mögött

A DFVE vízilabdázója, Szilágyi Dorottya mögött nehéz hónapok állnak, hiszen Lyme-kórt diagnosztizáltak nála, a koronavírust is elkapta, de az Olympiakosz elleni Euroliga negyeddöntőben már visszatérhetett a medencébe.

Németh Krisztián

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A Dunaújváros a vízilabda Bajnokok Ligájában már a negyeddöntő első találkozóján elveszítette reális esélyét a továbbjutásra a görög kirakatcsapat, az Olympiakosz ellen, hiszen idegenben 14-9-re kaptak ki a Fejér megyeiek. A visszavágón sem tudott győzni Mihók Attila gárdája, a DFVE ugyan sokkal jobb játékkal méltó ellenfele volt a címvédőnek, de 10-7-es vereség lett a mérkőzés vége. Ezen a találkozón tért vissza a csapatba Szilágyi Dorottya, aki többhetes kihagyás után két gólt jegyzett.

 

– Betegségek miatt sokat hiányoztam, ezen a mérkőzésen térhettem vissza – nyilatkozta lapunknak a magyar válogatott játékos. – Egy hetet tudtam edzeni, úgyhogy ami a saját részemet illeti, nem úgy teljesítettem, ahogy szoktam játszani, de ez érthető ennyi kihagyás után. A csapat szemszögéből egyértelműen jobb játékot mutattunk, mint az odavágón, fejlődni tudtunk. Az eredmény lehetett volna szorosabb is, de úgy gondolom, ez a realitás, az Olympiakosz szinte egy világválogatott. Nagyon jól összerakott csapat, és az, hogy félig-meddig pariban tudtunk maradni velük, már egy jó teljesítmény. Támadásban, de legfőképpen a helyzetkihasználásban maradtunk alul, a befejezések nem úgy jöttek ki, ahogy kellett volna. Nem volt reális esélyünk továbbjutni, de a LEN-kupa négyes döntőjében ott leszünk.

 

Szilágyi viszontagságos hónapokat hagyott maga mögött. December végén rosszul lett, majd a kivizsgálások Lyme-kórt állapítottak meg nála. A betegség következtében legyengült az immunrendszere, így az elmúlt hetekben elkapta a COVID-ot, tüdőgyulladása lett, majd egy másik vírus miatt is ki kellett hagynia a mérkőzéseket.

 

– Sokat hagytam ki, nagyon nem szeretek pihenni. December 25-én összeestem, ezzel kezdődött az egész, majd a budapesti kivizsgálások kimutatták, hogy Lyme-kóros vagyok. Az elmúlt öt évben nem voltam ennyit beteg, mint az elmúlt két hónapban, de a Lyme-kór miatt sokkal könnyebben betegedtem le. Mióta vízilabdázom, még nem éltem át ennyire nehéz időszakot. Az a bosszantó, hogy december óta egy hét edzés után kettőt pihentem, mert lebetegedtem és mindig elölről kellett kezdeni a felépülést. Remélem már minden lecsengett, és innentől már a játékra koncentrálhatok, nagyon hiányzott a vízilabda.

 

A Dunaújváros pénteken visszatér a magyar bajnokságba, Szilágyiék 20 órától a BVSC-t fogadják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában