Alba Fehérvár

2022.03.29. 07:02

Negyedikként zártak a kosarasok

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a tabella alsó feléből kezdte meg az előrenyomulást, végül a 4. helyen zárta az alapszakaszt, és legfelül, az első öt között folytatja a bajnokságot.

Horog László

Takács Milán egy kosárral járult hozzá a sikerhez

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az utolsó meccsen a Szegedet kellett hazai pályán legyőzniük, megérdemelt, 90-81-es győzelmet arattak az albások.

 

– Nagy volt a tétje a mérkőzésnek a felsőházba kerülés miatt, mindenképp győzelemre készültünk, ami sikerült is. Jól kezdtünk, kellő agresszivitással, támadásban és védekezésben, később a szegediek visszajöttek ugyan a meccsbe, de a győzelmünket nem veszélyeztették. Jól teljesítettünk, a lepattanó­csatát megnyertük, és sok asszisztunk volt – közölte az irányító, Pongó Marcell.

 

A fehérvári születésű, karrierje jelentős részét Fehérváron töltő bedobó, Keller Iván csereként jól szállt be, 12/9 ponttal jelentkezett. – Az Alba magabiztos volt, jobban játszott, teljesen megérdemelten nyert. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, azonban a harmadik negyedben a hibánkat kihasználták és elléptek. Küzdöttünk, közelebb jöttünk, de ahhoz nem volt elég erőnk, hogy igazán megszorítsuk őket.

 

A fehérváriak irányítását november derekán vette át a német Matthias Zollner. Vele tizenegy diadal mellett öt vereség a mérleg, a gárda az utolsó négy meccsén aratott sikerrel vívta ki a felsőházi szereplés lehetőségét.

 

– Nagyon örülök a hétvégi győzelemnek, annak pedig különösen, hogy ott vagyunk a felsőházban. Amikor a klubhoz kerültem, távol voltunk mindentől, de a kitartásunk, a harcosságunk eredményre vezetett. Tisztában voltunk az SZTE elleni összecsapás fontosságával, jól kezdtünk, az első öt perc a miénk volt, aztán kicsit visszaestünk, a harmadik negyedben azonban remekeltünk. Ezúttal összesen tizenöt percig játszottunk igazán jól, ami most elég volt a győzelemhez, a célunk az, hogy a későbbiekben fél órán át jól teljesítsünk. Ha összejön, komoly riválisa leszünk bármely magyar csapatnak. Fontos lépéseket tettünk eddig, remélem, a lendületünk nem törik meg a folytatásban sem.

 

A klub vezetői a Gáz utcai csarnokban hétfőn adták át az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársának, Tisztl Henriknek a drukkerek és a játékosok adományát. Két hete hirdettek gyűjtést a szurkolók körében, illetve a sportolók és a klub is beszállt a kezdeményezésbe, az összegyűlt összegből a szervezet kérésére tartós élelmiszereket vásároltak, ezzel segítve az Ukrajnából menekülőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában