Ilyen jó helyezést még nem értek el

2022.03.10. 21:58

Negyedik helyen végeztek a diákolimpián

A diákolimpia országos döntőjében 4. helyen végzett a Tóvárosi Általános Iskola korosztályos együttese.

Horog László

A fehérváriak a negyedik helyen végeztek az országos döntőn

Fotó: Diákolimpia.hu

A játékos sportverseny kategó­riában az I. és II. korcsoportos fiúk és lányok versenyeznek, 2. 3. 4. évfolyamos gyerekek küzdenek a helyezésekért.

 

– A csapatot összesen 18-an alkotják, 9 lány és 9 fiú. Minden versenyszámban 12 sportoló versenyez, hat lány és hat fiú, minden évfolyamban egy lány és egy fiú lehet tartalék. Velük lehet variálni a versenyeken – mondja a gyerekek felkészítő tanára, Bacsi Mihály, a korábbi élvonalbeli kézilabdázó. – A múlt hétvégén rendezett országos döntőn – ahogy eddig is – 18 versenyszámból kilencet közvetlenül a verseny előtt sorsoltak ki. A felkészülés komoly munkát igényel, hiszen a gyakorlatanyagok szinte minden sportág alapjait tartalmazzák. Közel féléves munkánk gyümölcsét arattuk le a Jászságban. Napi szinten másfél órát gyakoroltunk.

Forrás: Diákolimpia.hu

Az országos finálét a korábbi években körzeti, városi, majd megyei döntők előzték meg. Az idén a vírushelyzet miatt nem rendeztek körzeti és városi döntőt sem. A Tóvárosi a megyei versenyt megnyerte az István Király Általános Iskola és Kápolnásnyék előtt, ezzel szerzett jogot a részvételre az országos elődöntőben.

 

– Ezt a fordulót Pázmándon bonyolították, a második helyen zártuk, ezzel bejutottunk az országos pótselejtezőre, ami Törökbálinton került megrendezésre, a harmadik helyen léptünk tovább. Három csapat vívhatta ki a szereplést a jászberényi döntőben. Hozzájuk csatlakozott a négy, országos régió győztese, valamint a rendező jogán Jászberény.

 

A JP Aréna adott otthont az eseménynek, amelyen Törökbálint, Eger, Szeged, Szombathely, Balatonalmádi, Kiskunhalas, Jászberény és a Tóvárosi Általános Iskola Székesfehérvár volt érdekelt. Az eseményt Törökbálint nyerte, mögöttük Eger, valamint Balatonalmádi végzett.

 

– A versenyt színvonalasan rendezték, a házigazdák kitettek magukért. Hatalmas küzdelemben zártunk a 4. helyen, mindössze három ponttal maradtunk le a dobogóról. Ebben a sportágban sporttörténeti sikert értünk el, kilenc éve készülünk ezekre a viadalokra, minden évben megmérettetjük magunkat. Korábban végeztünk 6. és 7. helyen, most sikerült a korábbi eredményeinket túlszárnyalni. A célunk érem megszerezése – jegyezte meg Bacsi Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában