Világbajnokság

2022.03.22. 16:00

Megyei kempós sikerek Portugáliában

A portugál kisvárosban rendezték a 2022. évi WAC amatőr kempo világbajnokságot. A magyar válogatottban hat Fejér megyei versenyző kvalifikálta magát, összesen három egyesületből.

Káldor András

Büszkék lehetnek teljesítményükre a megyét képviselő versenyzők

Forrás: ZBK

A junior résztvevők remekül szerepeltek. A Sárosdi Kempo SE versenyzője, Pinke Lilla négy aranyérmet nyert - összesen kilenc mérkőzést vívott, és ezeket egytől egyig megnyerte. Szabó Rebeka (Alba Kempo Team) két ezüst, és egy bronzéremmel tért haza. Derekasan küzdött, kevésen múlott, hogy nem állhatott a dobogó legfelső fokára. Koza Márk (Alba Kempo Team) nagyon színvonalas mérkőzésekből került ki győztesen. Összesen négy aranyérmet nyert. Burián Bendegúz (Alba Kempo Team) három arany, és egy ezüstéremmel a nyakában zárta a megmérettetést, kőkemény meccseket vívott az érmekért.


A felnőtt korosztályban a fehérvári Profi Kempo Akadémia SE két versenyzője képviselte megyénket: Lamik Armand egy arany, és két bronzérmet zsebelt be. Bár a második nap megsérült, de minden kategóriában hősiesen helytállt. Gombaszögi Viktória két arany, egy ezüst, és egy bronzéremmel lett gazdagabb a felnőtt női kategóriában. Külön öröm, hogy földharc kategóriában igen erős mezőnyben tudott az első helyen végezni.
A megyei kemposok összesen tizennégy arany, négy ezüst és négy bronzéremmel fejezték be a világversenyt. Ugyanitt Takács Attila a Profi Kempo Akadémia vezetője az év mestere díjat kapta meg a világszövetségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában