Egy fokozattal magasabban

2022.03.11. 19:42

Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Id. Ocskay Gábort

A Nemzeti Akadémiáért és az évtizedes jégkorong sportért való munkájáért tüntette ki Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere.

Feol.hu

Forrás: jegkorongakademia.hu

Március 11-én délelőtt a Pesti Vigadóban adták át 2022. évi állami kitüntetéseket március 15. alkalmából. A díjazottak között ott volt az ifj. Ocskay Gábor Nemzeti Jégkorong Akadémia kuratóriumi elnöke, id. Ocskay Gábor, akit Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntetett ki, a Nemzeti Akadémiáért és a jégkorongsportért tett évtizedes munkájáért.

 

„Tíz évvel ezelőtt kaptam már hasonló kitüntetést, egy fokozattal alacsonyabbat. A miniszterelnök és a köztársaságielnök javaslatára kerülhetnek erre a listára jelöltek. Megkerestek, hogy elfogadom-e a kitüntetést. Természetesen hatalmas megtiszteltetés, hogy Kásler Miklóstól átvehettem ezt a díjat. Rajtam kívül rengeteg neves személy került még kitüntetésre, többek között a Fejér Megyei Szent György Kórház igazgatója, Bucsi László is. Rengeteg színész, zenész, sportoló és az egészségügyben dolgozó vehette át velem együtt a kitüntetését. Tényleg hatalmas elismerés ez számomra, főleg, hogy a Nemzeti Akadémia kapcsán kaptam ezt a kitüntetést.” - mondta id. Ocskay Gábor a kitüntetése után a jégkorongakadémia.hu-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában