Foci

2022.03.09. 16:44

Hiába ért el három gólt az AFC

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában hullámzó, és gólokban gazdag mérkőzésen az ETO FC Győr csapata legyőzte az AFC Csákvárt.

Káldor András

Molnár Rajmund (kék) ezúttal is eredményes volt

Forrás: Kricskovics Antal

Győri ETO FC - Aqvital FC Csákvár 4-3 (3-2)

Győr, ETO-park, 200 néző

Vezette: Derdák Marcell (Király Krisztián, Baghy Csaba)

ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Kiss M., Bagi, Csonka, Vincze (Tamás K., 32. – Tuboly (Vitális, 46.), Toma, Vernes (Szimcsó, 46.) – Farkas B. (Bacsa, 69.), Óvári (Erdei, 91.).  Vezetőedző: Klausz László.

AFC Csákvár: Auerbach – Major, Karacs, Dulló, Körmendi – Mészáros D. (Ominger, 46.), Derekas – Mim (Kalmár B., 39.), Kártik (Magyar Zs., 76.), Molnár R. – Makrai (Baracskai, 62.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

Gól: Bagi (3.), Dulló (öngól, 16.), Farkas B. (27.), Kiss M. (77.) ill. Makrai (19.), Kártik (21.), Molnár R. (48.)

 

Az utolsó ETO győzelem még tavaly decemberben született Tiszakécskén, így a zöld-fehérek kellően felpaprikázva indították a találkozót, és a 3. percben előnyhöz jutottak. Egy jobboldali bedobás után Farkas Balázs Kesző készítette le Bagi István elé a labdát, aki az elmélázó védők között 8 méterről  kilőtte a hosszú sarkot, 1-0. A 6. percben növelhette volna előnyét a vendéglátó gárda, Óvári Zsolt hagyta faképnél védőjét, majd Vernes Richárdhoz passzolt a kapu előterébe, ám Auerbach Martin jól zárta a szöget, így kapu fölé szállt a középpályás lövése. A 16. percben viszont Kiss Máté ívelt szabadrúgást a 16-oson belülre, Csonka fejelt kapura 8 méterről, ezt még kitornázta Auerbach, ám aztán a menteni próbáló Dulló Martin csak beljebb tudta segíteni a labdát, 2-0.

 

Nem adta fel az AFC, a 19. percben Bagi veszített labdát a saját térféle közepén, ebből Makrai Gábor kapott indítást, és 14 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot, 2-1. A 21. percben Mim Gergely jobb oldali beadását Molnár Rajmund csúsztatta meg, érkezett Kártik Bálint és 5 méterről, kapásból vágta a hálóba a labdát, 2-2. A 27. percben Vernes baloldali beívelését rosszul számította ki Auerbach, a labda kicsúszott a kezéből, és Farkas 2 méterről bevette kapuját, 3-2. A 48. percben Kalmár Benedek a jobb oldalról emelte be a labdát Molnár Rajmund pedig 5 méterről az üres kapuba lőtt, 3-3. A 77. percben Kiss Máté 33 méterről szabadrúgása az ötösön pattan egyet, senki sem ér bele, így került a kapu bal oldalába. 4-3.

 

Sokkal többet - legalább egy pontot - érdemelt volna ezen az összecsapáson a csákvári gárda, amely továbbra is nélkülözi gólgyárosát, Takács Tamást. Az AFC legközelebb a Nyíregyházát fogadja vasárnap 17 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában