Rally

2022.03.22. 16:43

Fogarasi-Toloczkó páros Orfűn kezdte meg az új idényt, ahol ezüstéremmel nyitottak

Több hónapos téli szünet után felbőgtek a motorok a Rallysok mezőnyének is. Az év első versenyén Orfűn ott volt a móri származású ifj Fogarasi Attila Toloczkó Péter oldalán a Rally2 mezőnyében. A páros ezüstéremmel nyitotta meg a 2022-es szezont.

Beke Zsombor

Forrás: Peremiczki Istvan

A 2021-es évad jól sikerült a páros számára, hiszen a Rally 2 mezőnyében megnyerték az abszolút értékelést. Az októberi utolsó futam után a múlt hétvégén elrajtolt a 2022-es idény is, méghozzá Orfűn, ahol a tavalyihoz képest jócskán megerősödött és meghízott mezőnyben álltak rajthoz Fogarasiék.


– Szerintem mindenki örül, ha combosodik a mezőny és minél több ember ellen tudja megmérettetni magát – nyilatkozta lapunknak ifj. Fogarasi Attila. – Jó volt újra ennyi idő után autóba ülni és versenyezni, hiszen októberben volt az utolsó futamunk. Ezt megelőzően egy kisebb tesztünk volt csak, nagyjából 50-60 kilométert tettünk meg akkor az autóval. Ennek a visszarázódás volt az elsődleges célja. Orfűn korán kezdődött a nap, hiszen negyed nyolckor már elrajtoltunk, mi nyitottuk a sort. Kicsit óvatosan kezdtünk, ez az időnkön meg is látszódott, egy kör után csak a negyedik helyen álltunk. Hátulra túl puha gumit raktunk, féltem, hogy a fák alatt párás lesz az aszfalt, de végül erről nem volt szó. A második gyorsasági csúszkálósabb is volt, driftesen közlekedtünk, nehéz volt gyorsan és pontosan menni. A második körtől ezt orvosoltuk, folyamatosan tudtunk javulni és felzárkóztunk végül a második helyre.

Forrás: Peremiczki Istvan


Bár a télen felmerült az autó, vagy akár a kategória váltás is, végül a páros maradt a Honda Civic és a hétfutamos versenynaptárt felvonultató Rally2 mellett, igaz, a megerősödött mezőnyben nem lesz könnyű dolguk, de a cél a címvédés.


– Szerencsére voltak megkeresések a feljebb lépés felé, de aztán anyagi okok miatt egyik vonal sem jött össze, így végül úgy döntöttünk, hogy maradunk a Rally2-ben és megpróbáljuk megvédeni a bajnoki címünket. Mi nem fejlesztettünk semmit az autón a télen, csak a kötelező dolgokat néztük át és cseréltük le. Zsigulik is egyre erősebbek lesznek, illetve a gyári Peugeot-ok ellen is nehezebb lesz felvenni a versenyt a mi széria Hondánkkal. Rajta vagyunk, mindig megpróbáljuk kihozni a maximumot a lehetőségeinkből, a második hely is szépen csillog ezúttal, egyáltalán nem vagyunk elkeseredve. Már gondolkodunk, hogyan tudnánk a májusi Eger Rallyn még gyorsabbak lenni, elsősorban valahogyan majd az autó súlyán próbálunk faragni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában