Európa-bajnokság

2022.03.20. 15:00

Az ötödik helyezés Gurisatti Gyula számára boldogság

Az 1994-es norvégiai téli olimpia gyorskorcsolyázó versenyhelyszínén, a Viking Ship csarnokban rendezték, illetve rendezik a parasportolók lövész Európa-bajnokságát.

Agárdy Csaba

Az indulók között ott volt a dunaújvárosi Gurisatti Gyula is. Aki nem kezdett erősen a selejtezőben, annyira nem, hogy az utolsó sorozatán múlt, a szerdai döntőbe kerül-e. A hajrában azonban három tízessel kezdett, és 95-ös sorozatával végül is biztosan lett döntős.

 

A fináléban a dunaújvárosi sportoló sokáig az élen állt, azonban a hajrában hibázott, és elveszítette előnyét. A döntőben mindig a legrosszabbul teljesítő esik ki, Gurisatti a legjobb hatig jutott, itt is ment egy kört, végül az ötödik helyen végzett. Ezzel egy helyet javított az eddigi legjobb Európa-bajnoki szereplésén: 2018-ban Belgrádban hatodikként fejezte be a versenyt.

 

Gurisatti Gyulával telefonon beszélgettük azután, amikor Norvégiából hazatért, és leszállt Ferihegyen. A sportoló elégedetten nyilatkozott lapunknak. 

 

– Amennyiben az Európa-bajnokság előtt valaki azt mondja, hogy ötödik leszek, örömmel elfogadtam volna. Még úgy is boldog vagyok, hogy sokáig vezettem, de a hajrában megremegett a kezem. Egy számban indultam, mivel ez légfegyveres Európa-bajnokság volt, és csak abban a számban próbáltam ki magam, amely a paralimpia programjában is szerepel, ez a tízméteres volt. 

 

Arra a kérdésünkre, mi volt az oka annak, hogy csak egy számban állt céltábla elé, Gurisatti Gyula így válaszolt: – A magyar szövetség ebben az évben csak két versenyünket, az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot finanszírozza, a világkupa-sorozatot már nem. Norvégiában azért indultam csak egy számban, mert nagyon drága országról beszélünk, ezért nem maradhattunk tovább, pénzügyi okok miatt haza kellett jönnünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában